cache_650x650_1_213399

Εκατοντάδες ανάπηροι ,  χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους, το τελευταίο διάστημα έχουν οδηγηθεί  κυριολεκτικά στον Μεσαίωνα, μέσω του μηχανισμού σφαγής των Αμέα  τα ΚΕΠΑ, με τις μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας, περικοπών των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων .  Η ανεργία στους ικανούς προς εργασία έχει φτάσει το 95%! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τα Αμέα και τις οικογένειες τους κατάμουτρα αυξάνοντας τα ποσοστά προσλήψεων Αμέα μόνο με τις προκηρύξεις, οι οποίες όμως δεν γίνονται!

Λένε ότι εξασφαλίζουν για όλους , ακόμα και για τους ανασφάλιστους, δωρεάν σύστημα Υγείας . Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, συνταξιούχοι, αναγκάζονται να σταματήσουν τις θεραπείες τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα. Πολύ περισσότερο όταν πληρώνουν 100% ακόμα και στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα για χιλιάδες φάρμακα, εξετάσεις , θεραπείες , που είναι εκτός συνταγογράφησης και του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει από κοινού με την ΕΕ και τους μηχανισμούς της, τις παραπάνω περικοπές σε επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις, ξανανοίγουν το ασφαλιστικό.

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται ως «φιλάνθρωποι» που αγωνιούν να εξασφαλίσουν ψίχουλα του Ελάχιστου Κοινωνικού Εισοδήματος ( 200E για τους πιο εξαθλιωμένους)!

Τα ειδικά σχολεία κατά την κυβέρνηση λειτουργούν κανονικά , όταν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές είναι τεράστιες! Τα παιδιά που μένουν εκτός ειδικής Αγωγής αυξάνονται τα τελευταία χρόνια(πάνω από 200.000) γιατί αναγκάζονται να σταματήσουν επειδή δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, επειδή δεν καλύπτεται η  μεταφορά τους κλπ

Οι δομές στην πόλη μας που καλύπτουν αυτή την ανάγκη είναι ελάχιστες . Πολλές από αυτές προσπαθούν σε αυτές στις συνθήκες να κρατηθούν με δυσκολία αφού δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό. Οι δομές του Δήμου λειτουργούν με προγράμματα ΕΣΠΑ και με «δυναμική» λιγότερη από τις ανάγκες της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή παίρνει μέτρα προκειμένου να διευκολύνει όσο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες την ζωή των Αμέα και των Οικογενειών τους . (Απαλλαγές από Δημοτικά Τέλη )

Ενόψει και της 3ης Δεκεμβρίου , καλεί τα Αμέα και τις οικογένειες τους να στηρίξουν

την ήδη αποφασισμένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις 8 Δεκέμβρη και την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, για κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη που θα

ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και να καταλήξει στο μόλο της Αγίου Νικολάου, με ενδιάμεσους σταθμούς και αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (Γούναρη 76).  

Διεκδικούμε, μαζί με το λαό τις ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κι άλλα.
  2. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
  3. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Χριστουγέννων. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.
  4. Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Άμεσα να δοθεί ο χώρος επί της  Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο Δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
  5. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
  6. Την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, για τις ανάγκες της πόλης ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  7. Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή  πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, στις οποίες προστέθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δημήτρης Πελεκούδας

Αντιδήμαρχος

Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής

και Πρόνοιας

Θόδωρος Τουλγαρίδης

Πρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού

Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)