Αποτέλεσμα εικόνας για μωραιτησ θανοσ

 

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς το κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά βρίσκει ανταπόκριση στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προσκλητήριο συμπόρευσης και δημιουργία ενός τρίτου πόλου, ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και ο οποίος θα εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας και της κυβέρνησης.

Η ανταπόκριση από τη ΔΗΜΑΡ ήταν άμεση καθώς οι συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Θετικά όμως ανταποκρίθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας».
Το ΚΙΔΗΣΟ «χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού».
Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των παπανδρεϊκών πρώην βουλευτών και στελεχών αποφασίστηκε μετά την ρεαλιστική ομολογία ότι το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει καμία εκλογική τύχη.

Μεμονωμένα στελέχη του παπανδρεϊκού μπλοκ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραϊτης, διατηρούν καλές προσωπικές σχέσεις με την Φώφη Γεννηματά και πίεζαν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα που τίθεται τώρα είναι ποιά θέση θα καταλάβουν αυτά τα στελέχη αφού οι εκλογές γίνονται με λίστα και η εκλογιμότητα είναι προκαθορισμένη. Πολλά είναι εξάλλου τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που αντιδρούν στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των βασικών στελεχών του, αφού, όπως αναφέρουν, εκείνος έκανε τη διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ που στοίχισε πολλές εκλογικές μονάδες στις πρόσφατες εκλογές.
Στο μεταξύ, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος είχε ενταχθεί στο ΚΙΔΗΣΟ, ενώ αναμένονται και άλλα στελέχη του κόμματος Παπανδρέου όπως ο Άγγελος Τόλκας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει προσπάθεια προσέγγισης πρώην υπουργών όπως η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Υεπύθυνος για την διεύρυνση της κεντροαριστεράς έχει τοποθετηθεί ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τα πρώην στελέχη και υπουργούς του κόμματος.http://www.iefimerida.gr/