550_334_553871

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήθελε να σπάσει το πρωτόκολλο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Είχε ακούσει τόσα πολλά για το ελληνικό σουβλάκι που εξέφρασε την επιθυμία να το δοκιμάσει, αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη.

«Ήθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Γνωρίζει ότι στο Μοναστηράκι θα μπορούσε καλό σουμβλάκι. Όμως η Secret Service ήταν αρνητική, όπως αναμενόταν. Μια πιθανή βόλτα στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο στις αμερικανικές και ελληνικές αρχές» αναφέρει πηγή στο Έθνος της Κυριακής.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ακόμη μια «κομμένη» από τις Μυστικές Υπηρεσίες επιθυμία του Ομπάμα ήταν να παίξει μπάσκετ με τον φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Μάλιστα στο παιχνίδι θα συμμετείχε και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, στενός φίλος και πρώην συμπαίκτης του Αλ. Γιαννούλια.

Σχετική είδηση είχε δημοσιεύσει την ημέρα που έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα, η ρεπόρτερ της εφημερίδας Washington Post, Juliet Eilperin. Είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Twitter ότι “κυβερνητική πηγή δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παίξει μπάσκετ με τον Μπαράκ Ομπάμα”. Το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ, ώστε να επαληθευτεί ή όχι η πληροφορία της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, ωστόσο, πηγή από το περιβάλλον Ομπάμα αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για το άθλημα.

real.gr