Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Θα κάνετε τη βρώμικη δουλειά που δεν προλάβανε οι προηγούμενοι να ολοκληρώσουν, αλλά θα κάνετε και καινούργια. Τα προαπαιτούμενα δεν θα είναι μόνο αυτά του μνημονίου. Θα έρθουν και άλλα, γιατί κάθε μονοπωλιακός όμιλος θα βάζει τα δικά του», υποστήριξε η η πρώην γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Όπως ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, μοχλοί της βρώμικης δουλειάς είναι τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων δήθεν για ανάκαμψη.

Επικαλούμενη τις ομιλίες του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, η ίδια ανέφερε ότι «είναι χαρακτηριστικές για την σύγχρονη αντίληψη που λέει πως όποια ανάκαμψη και να γίνει, η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται, άρα πρέπει ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας να αναπτυχθεί, δηλαδή, μικρές επιχειρηματικές ομάδες εθελοντικής δουλειάς με αμοιβές 300 ευρώ».

«Να ξεχάσουμε αυτό που λέγαμε κοινωνικό κράτος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αφορά την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την κατάρτιση και την κοινωνική ασφάλιση», σημείωσε, καλώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, ώστε να δώσουν μαζί τη μάχη για να ανατραπεί η πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλίων και η περαιτέρω φτωχοποίηση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ