Επειδή η ΥΓΕΙΑ είναι το πολυτιμότερο αγαθό, επειδή πληρώνουμε συνεχώςεισφορές για την υγεία και μάλιστα αυξάνονται τελευταία, συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με τη συντονιστική επιτροπή δημοτών Κατούνας, γιαδιαμαρτυρία  στις 25 Αυγούστου 10:00 πρωϊ, στο κόμβο Σαμαρίου, για το Κ.Υ Κατούνας.

Πρέπει και ΕΜΕΙΣ όλοι οι δημότες ΦΥΤΕΙΩΝ και ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ νασυμπαρασταθούμε στους Δημότες ΚΑΤΟΥΝΑΣ, διότι το θέμα της ομαλής λειτουργίας του Κ.Υ Κατούνας, όσο αφορά τους δημότες Κατούνας, άλλο τόσο αφορά και εμάς τους δημότες της ΔΕ Φυτειών, (Φυτείες- Παπαδάτος -Ρίβιο -Αγ Στέφανος – Κουβαράς) διότι υπαγόμαστε για ιατρική κάλυψη και εξαρτώμαστε από το Κ.Υ Κατούνας.)

Επιπλέον, κάνω έκκληση-πρόταση στους: κ. Αντιδήμαρχο ΔΕ Φυτειών και ιατρό Κο Βραχά Π. και επίσης ιατρούς και Δημοτικούς Σύμβουλους Δ. Ξηρομέρου Κους Γεωργαλή Ηλία και Τριανταφυλλάκη Ιωάννη, να εξετάσουν και διερευνήσουν από πλευράς Δήμου, λόγω της ιδιότητάς τους,  τη δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς στους πολίτες δημότες των Φυτειών, από ιδιώτες ιατρούς της εγγύς περιοχής της ΔΕ Φυτειών……

 

….κατόπιν συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των και των ιατρικών συλλόγων τους, για κάποιες εβδομαδιαίες ώρες υγειονομικής κάλυψης και κυρίως για συνταγογραφήσεις, μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα της έλευσης  ιατρού στις Φυτείες.

Δεν είναι δυνατόν να μη υπάρχει γιατρός για 2000 περίπου δημότες και επισκέπτες στις Φυτείες. (Εγώ εθελοντικά διαθέτω το ιχ όχημά μου, για κάποιες μεταφορές ιατρού από και προς Φυτείες, για όσο τα πενιχρά οικονομικά μου αντέχουν. Ελπίζω να βρεθούν και άλλοι εθελοντές).

(Υ.Γ Παραθέτω και σχετική επιστολή μου προς αρμόδιους φορείς)

ΤΑΞΧΟΣ Ε.Α   ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ    

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δ. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΙΤΗΣΗ

Φυτείες 20 Αυγ 2015

Ταξχος ε.α  Χρήστος Κολοβός

Δημ. Σύμβουλος

Δ. Ξηρομέρου

ΠΡΟΣ: – Δήμο Ξηρομέρου

– Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας

– 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας (6ype@dypede.gr  )

– Γ. Ν. Αγρινίου (grmdioikiti.gna1@gmail.com )

ΚΟΙΝ:  Κέντρο Υγείας Κατούνας

ΘΕΜΑ: Έλλειψη Ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κατούνας

Κύριε Δκτά της 6ης ΔΥΠΕ, Κοι Δήμαρχοι, Κύριε Δκτά του Γ.Ν Αγρινίου, σας είναι γνωστό από καιρό, ότι το κέντρο Υγείας Κατούνας στερείται παντελώς σχεδόν, του κατάλληλου σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με τη θεσμική ιδιότητά μου ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ξηρομέρου, σας υποβάλλω αγωνιώδες αίτημα της άμεσης εκδήλωσης ενεργειών κατά φορέα,έτσι ώστε να επιλυθεί τάχιστα το μέγα παραπάνω πρόβλημα  στο Κ.Υ Κατούνας.

Έχω παρέμβει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, έχουν ληφθεί πρόσφατες  αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων για τα Κέντρα Υγείας, καθώς επίσης έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, παραστάσεις στο Υπουργείο και αρμόδιο Υπουργό και άλλες τυχόν ενέργειες, πλην όμως η κατάσταση ομαλής λειτουργίας του Κ.Υ Κατούνας, όχι μόνο έχει παραμείνει η ίδια αλλά προσφάτως έχει επιδεινωθεί. (Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει και για τα Κ.Υ Μύτικα κυρίως αλλά και του Αστακού).

Η παραπάνω υποστελέχωση του Κ.Υ Κατούνας, επιφέρει και τη μη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων του, όπως των Φυτειών και Παπαδάτου που ανήκουν στη ΔΕ Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου.

Στις Φυτείες η τοποθετημένης ιατρός βρίσκεται νομίμως για δεύτερη  άδεια λοχείας ή εγκυμοσύνης. (Δεν κατέχω στοιχεία των από τριετίας  διοικητικών μεταβολών της θέσης ιατρού Φυτειών). Εδώ η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη Πολιτεία, που δεν μερίμνησε για προσωρινή αντικατάσταση της ιατρού μέχρις επανόδου της, από τι άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας.

Στη κωμόπολη των Φυτειών διαμένουν κατά τη καλοκαιρινή περίοδο , 2000 περίπου δημότες και επισκέπτες και παρατηρούνται τα παρακάτω:

– Για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (3 χρόνια), δεν υπάρχει ιατρός ούτε καν για περιοδική εβδομαδιαία κάλυψη συνταγογραφήσεωνφαρμάκων. Η κατάσταση είναι τραγική. Το 2013 και ένα εξάμηνο του 2014 με τιτάνιες προσπάθειες, «εξοικονομούσαμε» έστω κάποιον ιατρό για 1-2 ημέρες την εβδομάδα, μετά από συνεχή αιτήματα και προσωπικές επαφές με Διοίκηση Γ.Ν.Αγρινίου. (Βοήθησαν κατά πολύ τα Κ.Υ Αμφιλοχίας και Αστακού… ενώ οι Φυτείες υπάγονται στο Κ.Υ Κατούνας!!!!).

– Οι άρρωστοι συνδημότες, αλλά κυρίως οι ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, αναγκάζονται να επισκέπτονται καθημερινά το Αγρίνιο για συνταγογραφήσεις απλών η σύνθετων φαρμάκων, αλλά και για απλή πρωτοβάθμια περίθαλψη. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των ιδίων και συνοδών ανάλογα, αλλά και χρηματικά κόστη καθώς και συμφόρηση από ασθενείς ανάγκης πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Γ.Ν.Αγρινίου.

– Με την παντελή έλλειψη ιατρού, χάνεται επίσης πολύτιμος χρόνος για άμεση φροντίδα σε σοβαρά έκτακτα περιστατικά καρδιοπαθειών ή ατυχημάτων και την εν συνεχεία μεταφορά σε πλησιέστερη Μεγάλη Υγειονομική Μονάδα (Αγρίνιο-Πάτρα-Ιωάννινα).

 

Μετά τα παραπάνω παρακαλώ εσάς τους αρμόδιους φορείς- αποδέκτες προς Ενέργεια, να ενεργήσετε ανάλογα των καθηκόντων και θεσμικών υποχρεώσεών σας, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Κ.Υ Κατούνας (και αντίστοιχα Μύτικα και Αστακού), αλλά και να επανδρωθεί άμεσα το Ιατρείο της μεγάλης κωμόπολης του Ξηρομέρου, των Φυτειών με ιατρό. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται με όλα τα πλούτη του κόσμου.

(Υ.Γ: Η παρούσα επιστολή που κατατίθεται με ηλεκτρονικό τρόπο παρακαλώ να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων)

Με τιμή

 Τ.Υ

 Ταξίαρχος ε.α Χρήστος Κολοβός

  Δημοτικός Σύμβουλος

 

 Δήμου Ξηρομέρου

http://xiromeronews.blogspot.gr/