pasgiannina-panaitolikos

 

Παρακολουθώντας τις δύο ομάδες της ευρύτερης περιοχής μας (Β.Δ.- Στερεάς Ελλάδας) ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό και αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουμε να κάνουμε κάποια σχόλια και να δούμε από διαφορετική σκοπιά την πορεία μέχρι τώρα των δύο ομάδων που θα είχε τίτλο:

Από την μία ο ΠΑΣ

1. Ο ΠΑΣ έχει βγάλει μέχρι τώρα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με καλή αναλογικά συγκομιδή βαθμών.

2. Παίζει και φέτος εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχοντας προσθέσει και νέα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

3. Είναι το ίδιο καλά «στημένος» στρατηγικά απέναντι στους αντιπάλους, με μοναδική εξαίρεση το ματς στο Καραϊσκάκη και την πεντάρα που έφαγε.

4. Φέτος αντιμετωπίζει ένα θέμα με την άμυνά του, η οποία μαζί με του Παναιτωλικού είναι οι χειρότερες στο πρωτάθλημα στην 6η αγωνιστική.

5. Αντίθετα στον χώρο του κέντρου ο κ. Πετράκης φαίνεται να έχει περισσότερες λύσεις.

6. Το οικογενειακό κλίμα, για το οποίο «φημίζεται» ότι έχει ο ΠΑΣ, τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, διαταράχθηκε μετά τον πανηγυρισμό του Λίλα στο Καραϊσκάκη.

7. Μπορεί για άλλους ο Άντι (που μιλάει σχεδόν τέλεια τα ελληνικά) να μην έκανε και τίποτα το τόσο σπουδαίο, που να χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι, θεωρούν ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη.

8. ΟΧΙ καθεαυτού για τον πανηγυρισμό, αλλά περισσότερο για τον τρόπο που το έκανε και ενώ η ομάδα έχανε 5-0. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και το μικρόβιο που σπέρνει την διχόνοια έχει εισχωρήσει στα αποδυτήρια. Το φάρμακο μπορεί να το βρει ο …γιατρός αλλά θέλει και συγκεκριμένες οδηγίες. Άμεσα όμως, για να εξαφανιστεί ο ιός.

9. Πάντως ο Λίλα που …δεν ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του, όταν γυρίσει από την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.

10. Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Πετράκη και το τιμ του, που για άλλη μια χρονιά, μας προϊδεάζουν από την αρχή του πρωταθλήματος (για το τι θα δούμε φέτος) και με νέα πρόσωπα που αναδεικνύουν αλλά και με νέους ρόλους που αναθέτουν.

11. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ΑΝ ο ΠΑΣ είχε δικό του προπονητικό κέντρο και δικό του γήπεδο ώστε να βλέπαμε την εξέλιξη που θα είχε. Με τα ΑΝ όμως δεν ζει κανένας. Μόνο ο ΠΑΣ και χωρίς αδειοδότηση.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός

1. Φέτος , θυμίζει την άπειρη ομάδα του 2011 όταν υποβιβάστηκε στην FOOTBALL LEAGUE

2. Ο ερχομός του Πόντες το καλοκαίρι δεν έπεισε εξ αρχής πολλούς …όμως κανένας δεν εξωτερίκευε τα πιστεύω του και τις απόψεις του.

3. Η φυγή του Μάκη Χάβου, άφησε πίσω κατάλοιπα, τα οποία ποτέ δεν απέβαλε η ομάδα του Αγρινίου.

4. Ποτέ δεν υπήρξε χημεία παικτών (παλιών και νέων), νέας τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης. Από την πρώτη ημέρα άφιξης του Πορτογάλου προπονητή.

5. Τα αποδυτήρια, από την προετοιμασία της ομάδας δεν θύμιζαν περσινές καλές στιγμές.

6. Το απόρθητο «κάστρο» της ομάδας, η έδρα του Παναιτωλικού «λεηλατήθηκε» φέτος πολύ γρήγορα από ομάδα που ούτε καν θα το φανταζόταν πέρυσι.

7. Πλέον, θέλει «χειρουργικές» επεμβάσεις για να σωθεί η χρονιά.

8. Σωστή επιλογή προπονητή, Έλληνα, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα στα δεδομένα. Και ο οποίος, να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

9. Να φέρει ηρεμία στα αποδυτήρια και να «σβήσει» όλες τις εστίες που έχουν ανάψει στο στρατόπεδο των «καναρινιών».

10. Συγχαρητήρια στον κόσμο του Αγρινίου που παρότι φεύγει στεναχωρημένος από το γήπεδο, συνεχίζει να στέκεται δίπλα στην ομάδα, δίνοντας βροντερό παρών. Άλλωστε βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική.

11. Μπορεί αγωνιστικά η ομάδα να μην ξεκίνησε καλά, το γεγονός όμως ότι ο Παναιτωλικός διαθέτει εξαιρετικό προπονητικό κέντρο και ένα πανέμορφο γήπεδο δεν αλλάζει.http://www.joinsports.gr/

Ο Βαγγέλης Πήχας γράφει στο προσωπικό του blog στο JOINSPORTS για την εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα των ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.