«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Παυλόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε δύο επισημάνσεις: «Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται κατά την διάρκεια του έτους Ελλάδας – Ρωσίας και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή σας στο Άγιον Όρος, κοιτίδα της Ορθοδοξίας» τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες.

Ακόμη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η ειλικρινής και στενή συνεργασία Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να δοθεί οριστικά τέρμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και στη Συρία και να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση αλλά και η τρομοκρατική οργάνωση ISIS. «Σας διαβεβαιώ ότι η επίσκεψή σας είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς φιλίας μεταξύ των λαών μας», τόνισε ο Προκοπής Παυλόπουλος.
Πούτιν: Είναι σημαντικό να ψάξουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε την ηγεσία της Ελλάδας για την υποδοχή του, είπε ότι τα προβλήματα στην οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια κάνουν τους καιρούς δύσκολους.

«Είναι σημαντικό να ψάξουμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξήρε τις στενές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σημειώνοντας ότι πρόκειται για «διαχρονικές και παραδοσιακές». Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

«Στην επίσκεψη σας μιλήσαμε για το έτος Ρωσίας – Ελλάδας και μπορούμε να δούμε πώς προχωρούν οι εκδηλώσεις. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων σε σας στην Εκκλησία, το Πατριαρχείο που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος όπου 1.000 χρόνια βρίσκονται Ρώσοι μοναχοί» σημείωσε. Προανήγγειλε ότι θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των οικονομικών σχέσεων. «Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε 523% και θα προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης» http://www.real.gr/