Πλιάτσικο στις γεννήτριες | Δεν φταίνε πάντα οι κλέφτες

IMG_20150323_110053

IMG_20150323_110032

IMG_20150323_110018

Είναι πραγματικά εξοργιστικός ο τρόπος, με τον οποίο συμπεριφέρεται το ελληνικό δημόσιο, σε αυτό που αποτελεί κοινή περιουσία της κάθε τοπικής κοινωνίας, από την στιγμή που αποφασίζει, να εγκαταλείψει μια υποδομή.

Για την εγκατάλειψη του νοσοκομείου βέβαια γράψαμε και παλιότερα. Και όχι μόνο γράψαμε, αλλά και δείξαμε με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επανερχόμαστε σήμερα όμως, γιατί οι φωτογραφίες που βλέπετε, αφορούν μια τεχνική υποδομή του εγκαταλελειμμένου αυτού χώρου, που θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αν κάποιοι είχαν την φιλοτιμία να την προστατέψουν και να την αξιοποιήσουν.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή αυτού του μικρού σημειώματος, και όπως εύκολα μπορείτε να διακρίνεται στις φωτογραφίες, η εγκατάλειψη του συγκεκριμένου χώρου τον έχει παραδώσει βορρά στη λεηλασία. Όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχει ξηλωθεί, οι μπαταρίες έχουν κλαπεί και όλα τα χάλκινα στοιχεία του μετασχηματιστεί έχουν βγάλει φτερά.Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι κατά την άποψη μας, ένα σημαντικό δείγμα του πολιτισμού μας είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε απέναντι σε καθετί κοινόχρηστο. Και δυστυχώς σε αυτό το σημείο, απ’ ότι μπορείτε να δείτε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε, αν φυσικά δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα πάντα με την εύκολη δικαιολογία, πως για όλα φταίνε, όσοι έχουν μάθει να ζουν κλέβοντας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»