63b2ab6b-7359-4c58-a4d2-bee0a4e0840e

 

Η μητέρα φύση είναι σίγουρα ένας ρομαντικός καλλιτέχνης, κάτι που αποδεικνύουν οι υπέροχες και αμέτρητες δημιουργίες της.

Με το «ταλέντο» της έχει δημιουργήσει φυσικά νησιά που αν τα δει κανείς από ψηλά, έχουν σχήμα καρδιάς και είναι προσβάσιμα σε όλες τις ρομαντικές ψυχές.

Ακατοίκητα ή όχι, στη μέση μιας λίμνης ή στη θάλασσα, μέσα σε μια τροπική ζούγκλα ή σε ένα τροπικό παράδεισο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα του αποτελούν κοσμήματα του πλανήτη.

1 – Galesnjak Island (Lovers’ Island) – Κροατία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 1

Ιδιωτικό και ακατοίκητο νησάκι που περιέχει μόνο άγρια φυτά και δέντρα, παρθένες παραλίες και πεντακάθαρα νερά. Ανακαλύφθηκε το 2009 από το Google Earth και έχει αρχίσει να απασχολεί τον τουριστικό κλάδο, μιας και το σχήμα του τρελαίνει τα ζευγάρια!

2 – Heart Reef –  Αυστραλία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 2

Πρόκειται για έναν κοραλλιογενή ύφαλο που δεν είναι προσβάσιμος στον κόσμο και μπορεί να εκτιμηθεί μόνο από ψηλά. Ωστόσο, σε πολλές πτήσεις πάνω από αυτό το νησάκι έχουν γίνει προτάσεις γάμου! Σκεφτείτε το!

 3 – Makepeace Island – Αυστραλία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 3

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό νησί που φιλοξενεί ένα πολυτελές καταφύγιο. Βρίσκεται στον ποταμό Noosa στο Queensland. Είναι δίπλα σε παραλίες, λίμνες και άλλα αξιοθέατα της ακτής Sunshine της Αυστραλίας.

4 – Heart-shaped Island – Ανατολική Κορέα

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 4

Αυτό το νησί σε σχήμα καρδιάς βρίσκεται στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και είναι ακατοίκητο. Έχει μια μεγάλη παραλία κατά μήκος της ανατολικής ακτής και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες έστω και από μακριά.

5 – Blueberry Island – Καναδάς

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 5

Το νησί αυτό βρίσκεται 45 λεπτά μακριά από το Μόντρεαλ του Καναδά και αποτελεί μια δασώδη έκταση που φιλοξενεί μονάχα ένα χώρο φύλαξης ξυλείας. Το νησί τέθηκε προς πώληση το Νοέμβριο του 2012.

6 – Tavarua Island – Νησιά Φίτζι

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 6

Το νησί Tavarua βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και μπορεί να το επισκεφθεί όποιος έχει γερό πορτοφόλι, καθώς η μόνη επιλογή για διανυκτέρευση είναι ένα πολυτελέστατο all inclusive θέρετρο. Πρόκειται για ένα κοραλλιογενή ύφαλο και αποτελεί ιδανική επιλογή για νιόπαντρους!

7 – Heart-shaped Island – Orinoco River – Βενεζουέλα

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 7

Το ρομαντικό αυτό νησί βρίσκεται επάνω στον ποταμό Ορινόκο, κρυμμένο στην ηρεμία και στη γαλήνη της τροπικής ζούγκλας της Βενεζουέλας. Μπορείτε να το επισκεφθείτε αλλά όχι να διανυκτερεύσετε.

8 – Harbor Island – Maine – ΗΠΑ

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 8

Βρίσκεται στη μέση του λιμανιού Bucks και είναι ένα δασώδες νησάκι γύρω από μια κατοικημένη περιοχή. Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά προστατευόμενο για την φυσική του ομορφιά.

9 – Isla Corazón (Heart Island) – Αργεντινή

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 9

Βρίσκεται μέσα στη λίμνη Mascardi και είναι ίσως το μόνο νησάκι που δεν έχει το τέλειο σχήμα καρδιάς, αλλά μπορεί κανείς να διακρίνει αυτή τη μορφή ανάλογα την οπτική γωνία που θα επιλέξει. Φιλοξενεί δέντρα και φυτά, αλλά δεν είναι προσβάσιμο.

10 – Heart-shaped Island – Lake Walchensee – Γερμανία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 10

Το νησί αυτό βρίσκεται στη μέση των Βαυαρικών Άλπεων στη λίμνη Walchensee, μία από τις πιο βαθιές λίμνες στη Γερμανία. Είναι προσβάσιμο με τα πόδια καθώς συνδέεται με τη γύρω κατοικημένη περιοχή.

11 – Heart-shaped Island – Ποταμός Vaza-Barris – Βραζιλία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 11

Αυτό το νησί αποτελεί δείγμα της ομορφιάς της Βραζιλίας και βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Vaza Barris. Φιλοξενεί πυκνή βλάστηση και δεν υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης παρά μόνο επίσκεψης.

12 – Heart-shaped Island – Άδανα – Τουρκία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 12

Τέλειο σχήμα καρδιάς! Αυτό το απόλυτα ρομαντικό νησάκι βρίσκεται στα Άδανα της Τουρκίας και αποτελεί ατραξιόν για τη χώρα.

13 – Tupai Island – Γαλλική Πολυνησία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 13

Πρόκειται ίσως για το πιο παραδεισένιο νησάκι από όλα, κοντά στα διάσημη νησιά Μπόρα Μπόρα. Έχει όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και κοκκοφοίνικες που πλαισιώνουν την τιρκουάζ λιμνοθάλασσα. Είναι στην πραγματικότητα μια ακατοίκητη ατόλλη που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ρομαντικό σημείο στην Ταϊτή. Σε πολλά πακέτα γαμήλιων ταξιδιών η επίσκεψη στο νησάκι Tupai περιλαμβάνεται και επιβάλλεται!

14 – Heart-shaped Island – Okavango Delta – Μποτσουάνα

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 14

Βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά του Mombo, στο Δέλτα του Οκαβάνγκο. Το προτιμούν ιδιαίτερα τα αφρικανικά μεγάλα ζώα, καθώς έχουν εντοπιστεί εκεί ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις  και βουβάλια.

16 – Moorea Island – Γαλλική Πολυνησία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 16

Αυτό το μαγευτικό τροπικό νησί είναι ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για μήνα του μέλιτος, κυρίως λόγω του μαγευτικού του τοπίου. Η λιμνοθάλασσα, η τροπική βλάστηση αλλά και το σχήμα του που μοιάζει ελαφρώς με καρδιά, το έχουν τοποθετήσει στους top προορισμούς.

17 – Heart-shaped Island – Αλάσκα – ΗΠΑ

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 17

Είναι ένα μικρό νησί σε σχήμα καρδιάς, κοντά στην περιοχή του λιμανιού Chalmers και είναι κρυμμένο στο πανέμορφο φιόρδ της Αλάσκα.

18 – Netrani Island – Ινδία

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 18

Ονομάζεται Netrani αλλά είναι επίσης γνωστό ως Pigeon Island. Είναι ένα μικρό νησί κοραλλιών, σε σχήμα καρδιάς, που βρίσκεται στην αραβική θάλασσα. Είναι ένα κατοικημένο νησί και μία από τις καλύτερες περιοχές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

19 – Petre Island – ΗΠΑ

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 20

Υψώνεται από τη μέση της λίμνης Mahopac, 47 μίλια από την πόλη της Νέας Υόρκης. Διαθέτει υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς, μονοπάτια μελέτης της φύσης και οξιές 200 και πλέον ετών. Διατέθηκε προς πώληση το 2012 μαζί με μια κατοικία 5000 τετραγωνικών.

20 – Kardia Island – Ελλάδα

Νησιά - σχήμα - καρδιά - 19

Για το τέλος αφήσαμε την έκπληξη! Ναι! Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στη λίστα με τα πιο ρομαντικά που φέρουν το σχήμα καρδιάς. Πρόκειται για ένα βραχώδες νησάκι στο Μεσσηνιακό κόλπο. Σε αυτό ζουν μόνο επτά κάτοικοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, καθιστώντας έτσι το νησί έναν ερημικό παράδεισο.http://www.antenna.gr/