550_334_398428

Ο Γονικός Έλεγχος υπάρχει και έχει σχεδιαστεί για το Mac σας και πιο συγκεκριμένα για τους λογαριασμούς χρηστών αυτού.

Αν λοιπόν δεν έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό χρήστη για το παιδί σας ίσως είναι καλό να το κάνετε και να ακολουθήσετε τα βήματα του εν λόγω οδηγού μας.

Το χαρακτηριστικό του γονικού ελέγχου προδιαθέτει πως θα έχετε πρόσβαση διαχειριστή στο σύστημα. Έτσι πρώτα κάντε είσοδο ως διαχειριστής πρώτου προβείτε σε κάποια από τις παρακάτω αλλαγές.

Αν το παιδί σας έχει τον δικό του υπολογιστή μπορείτε να διαχειριστείτε από απόσταση τον γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στην κεντρική οθόνη του Γονικού Ελέγχου.

Μόλις δηλώσετε τον λογαριασμό χρήστη που θέλετε να περιορίσετε τότε ο Γονικός Έλεγχος θα σας παρουσιάσει 5 διαφορετικά tabs: Apps, Web, People, Time Limits και Other.

Apps 

Το Apps tab σας επιτρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, widgets και εργαλεία που είναι εγκατεστημένα στο Mac.

Αν για παράδειγμα θέλετε ο γιος ή η κόρη σας να έχουν πρόσβαση μόνο στο email και στο web τότε μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή Mail και Safari αποκλείοντας την πρόσβαση σε οτιδήποτε άλλο.

Η επιλογή Simple Finder κάνει επίσης την ζωή ευκολότερη σε κάποιο νέο ή μη έμπειρο χρήστη Mac μιας και προσφέρει μια απλοποιημένη έκδοση του desktop.

Web

To Web tab σας επιτρέπει να τοποθετήσετε περιορισμούς στις τοποθεσίες του διαδικτύου που μπορεί να επισκεφτεί το παιδί σας.

Οι κύριες ρυθμίσεις σταματούν την πρόσβαση σε web sites με περιεχόμενο ενηλίκων αλλά έχετε την επιλογή χρησιμοποιώντας το Customize κουμπί να προσθέσετε και άλλα site στα οποία νομίζετε πως δεν πρέπει να έχει πρόσβαση το παιδί σας.

Η Apple επίσης έχει μια λίστα με site με περιεχόμενο για παιδιά που αν θέλετε μπορείτε να τα προσθέσετε χρησιμοποιώντας το + κουμπί στο κάτω μέρος.

People

Από το εν λόγω tab μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στο παιδί σας σε συγκεκριμένες επαφές σας τόσο στο Mail όσο και στα Messages του Mac σας.

Έτσι λοιπόν μπορείτε να κάνετε έλεγχο με ποιον επικοινωνεί το παιδί σας αλλά ακόμη και να ειδοποιηθείτε αν το παιδί σας δοκιμάσει να ανταλλάξει ένα email με κάποιον που δεν είναι εγκεκριμένος από εσάς.

Η Apple επίσης σας δίνει την δυνατότητα να επιβάλετε περιορισμούς και στις συνδέσεις σας στο Game Center.

Limits

To Time Limits σας επιτρέπει να τοποθετήσετε συγκεκριμένα όρια στον χρόνο που αφιερώνει το παιδί σας μπροστά από τον Mac σας.

Έχετε την δυνατότητα να βάλετε όρια τόσο τις καθημερινές όσο και κατά το Σαββατοκύριακο και έτσι να είστε σίγουροι πως το παιδί σας δεν θα μείνει μέχρι αργά παίζοντας παιχνίδια ή συνομιλώντας με φίλους.

Other

To Other σας δίνει πρόσβαση σε μερικά ακόμη χαρακτηριστικά για τον Γονικό Έλεγχο. Έτσι λοιπόν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την built in κάμερα για παράδειγμα.

Επίσης με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε τις “κακές λέξεις” από το λεξικό ή να εμποδίσετε την πρόσβαση σε εκτυπωτές, CDs και DVDs εφόσον το Mac σας έχει οπτικό δίσκο.

Στο κάτω μέρος της καρτέλας αυτής θα βρείτε και τα Logs. Από εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε την δραστηριότητα του παιδιού σας μιας και το Mac σας θα κρατάει ένα αρχείο τον websites που επισκέφτηκε το παιδί σας, τις εφαρμογές που χρησιμοποίησε και τα μηνύματα που έστειλε.

appleworldhellas.com