Σήμερα έζησα μια από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες μου σαν Γιατρός.

Στις 4.00 μ.μ δέχθηκα τηλεφώνημα από τον κύριο Αλέξανδρο Γιώτη του Παναγιώτη, πως ο αδελφός του Ανδρέας είχε έναν πολύ δυνατό πόνο στην κοιλιά. Επειδή εκείνη την στιγμή ερχόμουν από την Βόνιτσα, ευρισκόμενος κοντά στο Μύτικα,
του συνέστησα να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Αστακού, να τον δουν οι Γιατροί και σε μισή ώρα που θα επέστεφα, να τον έβλεπα και με τον Υπερηχογράφο, εάν χρειαζόταν. Πλησιάζοντας στον Αστακό του τηλεφώνησα, λέγοντας του πως σε δυο λεπτά φθάνω. Τότε μου απάντησε λέγοντας πως η γιατρός που τον εξέτασε του είπε, ότι καλό θα ήταν να κάνει ένα Υπερηχογράφημα, μήπως είναι κάποιος κωλικός.

Έτσι φθάσαμε μαζί στο ιατρείο μου, όπου πριν του κάνω το Υπερηχογράφημα με την κλινική εξέταση και επειδή ο ασθενής ήταν κάθιδρος, κάτωχρος και με σανιδώδη κοιλία, έθεσα ήδη την διάγνωση τυπικής οξείας κοιλίας, κάνοντας του γρήγορα και ένα Υπερηχογράφημα, το οποίο δεν έδειξε τίποτα το παθολογικό (από αυτά που φαίνονται με τους Υπερήχους).

Αμέσως παίρνω τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας και ζητώ ασθενοφόρο, για να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο, όπως επιτάσσει η Ιατρική Δεοντολογία και Ιατρική Επιστημονική γνώση. Η νοσηλεύτρια που σήκωσε το τηλέφωνο, μου είπε ότι δεν έχουν οδηγό βάρδιας και ότι θα έπρεπε να πάρουμε το ΕΚΑΒ, για να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι. Τότε εγώ της είπα, πως θα πάμε, να πάρω εγώ το ασθενοφόρο, να το οδηγήσω, για να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο για την ζωή του ασθενή, αφού έχω επαγγελματικό δίπλωμα από τα 22 χρόνια μου και το έχω οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν σώζοντας ζωές, όταν χρειάστηκε.

Όταν φθάσαμε στο Κ.Υ με περίμενε η δυσάρεστη έκπληξη, αφού μπροστά μου μπήκε η γιατρός που εφημέρευε κυρία Αρετή Πρεμέτη, εμποδίζοντας με να πάρω τα κλειδιά του ασθενοφόρου, λέγοντας μου, ουρλιάζοντας στην κυριολεξία, ότι δεν έχω καμιά αρμοδιότητα να κάνω κάτι τέτοιο και πως αν συμβεί κάτι, θα βρει εκείνη τον μπελά της και συνέχισε μπροστά στον ασθενή, την γυναίκα, τον αδελφό του και άλλους να φωνάζει δυνατά σε έξαλλη κατάσταση και να με εμποδίζει να πάρω το κλειδί του Ασθενοφόρου!!!!

Τότε εγώ, επειδή ποτέ στην ζωή μου δεν έχω ασκήσει βία σε γυναίκα, δεν συνέχισα για να το πάρω δια της βίας και μετά αφού θα άφηνα τον Ασθενή στο Νοσοκομείο,  να πάω στο κρατητήριο για αυτόφωρο!!!!

Κυρία Πρεμέτη

Δεν πήγα να πάρω τα κλειδιά από το αυτοκίνητό σας, για να έχετε το δικαίωμα να με εμποδίσετε ή να ασκήσετε βία επάνω μου.

Δεν είχατε καμία αρμοδιότητα να με εμποδίσετε να πάρω τα κλειδιά από το Ασθενοφόρο, που μάλιστα είναι Δωρεά του Πρώην Δημάρχου κυρίου Πυθαγόρα Σαμαρά, το οποίο δεν είναι περιουσία σας, αλλά περιουσία του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να σώσω μια ζωή ενός νέου μάλιστα Ανθρώπου.

Είχατε το δικαίωμα να πάρετε την Αστυνομία να έλθει να με σταματήσει. Όμως κυρία Πρεμέτη δεν είστε ούτε Χωροφύλακας ή Εισαγγελέας, αλλά γιατρός.

Βάλατε τον όρκο του Ιπποκράτη, με τον οποίο ορκιστήκατε να σώζετε με κάθε μέσο την ζωή του κάθε ασθενή, ακόμη και αν θα θέσετε σε κίνδυνο την δική σας την ζωή, κάτω από την υπαλληλική σας ιδιότητα.

Αναρωτηθήκατε άραγε, πόσο επιπόλαια λειτουργήσατε, εάν κατά την μεταφορά με το επαγγελματικό του VAN (εγώ τον ακολουθούσα με ένα δικό μου κουπέ αυτοκίνητο μαζί με την γυναίκα του) , ο ασθενής κουλουριασμένος από τον δυνατό πόνο πέθαινε, ότι πέρα από τις τύψεις σας, ότι υπήρχε ο κίνδυνος να λυντσαριστείτε από τους συγγενείς του ή να σας ταράξουν στις μηνύσεις και τις αγωγές, να δικαστείτε και για παράβαση καθήκοντος και να καταστραφείτε εντελώς;

Τελικά όταν φθάσαμε στα ΤΕΠ στο Μεσολόγγι με μια απλή Ακτινογραφία κοιλίας, στην οποία φάνηκε ελεύθερος αέρας κάτω από το διάφραγμα, μπήκε η διάγνωση της διάτρησης κοίλου οργάνου (πιθανά στομάχου και λιγότερο εντέρου), χωρίς να περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις αίματος, για την οποία ο ασθενής έπρεπε να εισαχθεί στο Χειρουργείο αμέσως.

Όμως η ταλαιπωρία του συνεχίστηκε ακόμη, αφού ο Δ/ντής της Χειρουργικής μας είπε, ότι επειδή δεν είχε Αναισθησιολόγο και Καρδιολόγο, δεν μπορούσε να τον βάλει στο Χειρουργείο και γι’ αυτό έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου πήγε με Ασθενοφόρο όπως έπρεπε και αυτή την στιγμή Χειρουργείται.

Αγαπητέ φίλε Ανδρέα σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επέμβαση, να πάνε όλα καλά, ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της Υγείας σου, για να σε έχουμε γρήγορα κοντά μας.

Κύριε Δ /ντά του Κ.Υ. Αστακού

Κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Κύριε Διοικητά της 6 ης Υ.ΠΕ στην Πάτρα

Σας δηλώνω, ότι εγώ είμαι έτοιμος, να αναλάβω τις ευθύνες μου σε αντίστοιχο επείγον και σοβαρό περιστατικό. Εκείνος, ο οποίος θα διανοηθεί, να ασκήσει βία επάνω μου, προκειμένου να με εμποδίσει να πάρω τα κλειδιά του Ασθενοφόρου, θα υποστεί τις συνέπειες της πράξης του. Μόνο αν καταφέρει να πάψω να αναπνέω, θα καταφέρει να με εμποδίσει. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Αστυνομία η ο Εισαγγελέας και όχι κανένας γιατρός ή υπάλληλος του Κ.Υ.

Υ.Γ.1 

Κυρία Πρεμέτη. Σας ερωτώ εάν ο άνδρας σας ή το παιδί σας π.χ., είχαν πέσει θύματα τροχαίου και κινδύνευε η ζωή τους και δεν υπήρχε οδηγός Ασθενοφόρου, θα με εμποδίζατε να πάρω τα κλειδιά;

Υ.Γ.2 Ειλικρινά λυπάμαι , που είμαι αναγκασμένος, να κάνω αυτή την ανάρτηση.

Αστακός 20/5/2016

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

http://dragamesto.blogspot.gr/