Σε απελπισία βρίσκονται οι αγρότες σε Ευηνοχώρι, Γαλατά, Νεοχώρι και Κατοχή, από τις καθημερινές κλοπές, μη μπορώντας να αντιδράσουν και να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι έκλεψαν όλους τους διακόπτες από τις εγκαταστάσεις άρδευσης του κάμπου Ευηνοχωρίου. Πρόκειται για μεταλλικά αντικείμενα που ρυθμίζουν το νερό για το πότισμα στα χωράφια. Πάνω από 100 τέτοιοι διακόπτες κλάπηκαν από το Ευηνοχώρι, ενώ αρκετοί έκαναν φτερά και από τον κάμπο του Γαλατά. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για δουλειά των κυνηγών μετάλλων που δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι συγκεκριμένοι δράστες σίγουρα κινούνται την ημέρα στην περιοχή ανιχνεύοντας τους στόχους τους και «χτυπούν» κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Αστυνομία συστήνει στους κατοίκους των χωριών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όταν πέφτει στην αντίληψή τους κάποιο ύποπτο αυτοκίνητο, να ειδοποιούν την Ασφάλεια, προκειμένου να παρεμβαίνει και να διαπιστώνει το σκοπό της παρουσίας του εκεί.www.aixmi-news.g