550_334_375837

Ένας προς ένα απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς για τα όσα τον κατηγόρησε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός. «Που είναι η συμφωνία; Να συμφωνήσουμε σε τι; Σας φταίνε όλοι οι άλλοι; Εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη. Χτυπάτε την αντιπολίτευση για να προειδοποιήσατε τους δικούς σας. Επειδή δύο μήνες δεν κυβερνάτε; Ούτε την συμφωνία της 20ης Φερβουαρίου δεν μας φέρατε; Εμείς είμαστε με την Ελλάδα και ότι την ωφελεί είμαστε υπέρ. Μας καλέσατε να μας ενημερώσετε σε τι; Η σημερινή συζήτηση δείχνει πανικό.Θα έπρεπε να είχατε φέρει την παράταση του μνημονίου αν θέλετε να μιλάμε για δημοκρατία».Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τα περισσότερα μέτρα από όσα περιλαμβάνει το mail Χαρδούβελη. «Εμείς δεν τάζαμε, πληρώναμε. Εσείς τάζετε και δεν πληρώνετε. Σταματήστε το εικονικό θέατρο της διαπραγμάτευσης, ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει. Με το πλεόνασμα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση πορεύεστε».

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τόνισε «Εμείς θέσαμε πρώτοι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και γνωρίζουμε πόσα θα πρέπει να ζητήσουμε με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά ως νέος «μερκελιστής» το μετατρέψατε σε θέμα ηθικής».

Απαντώντας για τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην λίστα λαγκάρντ ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Εγώ μιλάω ευθέως μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρου πρόσφερε πολλά στην χώρα. Έουν δοθεί απαντήσεις και στοιχεία εκεί που πρέπει . Ντροπή να μιλάτε για παραμύθια της Χαλιμάς. Θέλετε να κατασκευάσετε μέσα στην ΝΔ έναν Κατρούγκαλο, αλλά δεν θα τον βρείτε στη ΝΔ».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση τόνισε «Ποτέ δεν τέθηκε θέμα μισθών και συντάξεων, ή πιστωτικού γεγονότος. Πληρώναμε τα χρέη μας. Εμείς κάναμε διαπραγμάτευση χωρίς φανφάρες. Είστε θύτης των διαπραγματεύσεων και όχι θύμα και οι έλληνες θα πληρώσουν τον λογαριασμός. Ο κόσμος δεν σας ψήφισε για να οδηγήσετε την χώρα σε ατύχημα».