Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος υπεραμύνθηκε των όσων έγιναν επί κυβέρνησης ΝΔ και υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται η παράταξη να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο αλλά σε μια εθνική συνδιάσκεψη.

«Εγώ δεν είμαι «παντρεμένος» με την θέση μου. Άλλα δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Σκέφτηκα και το έκτακτο συνέδριο, αλλά θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα της μέγιστης εσωστρέφειας για την παράταξή μας. Και θα εκμεταλλεύονταν την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους μας για να δείξουν την παράταξη ως σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες. Αντίθετα θα ανακοινώσω εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογική μας ταυτότητας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όσους επιθυμούν, να θέσουν θέμα ηγεσίας τώρα.

«Θέλω να έχουμε τα χέρια μας λυμένα, να είμαστε απόλυτα ενωμένοι και απερίσπαστοι, θέλω να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια από σήμερα. Όχι να την αφήσουμε να υφέρπει, γιατί αν υφέρπει θα κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και συνέχισε:

«Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για την χώρα να θέσει θέμα προέδρου τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες που όλοι γνωρίζετε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο.

real.gr