Σεισμόπληκτοι ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και η Δ.Ε. Αλυζιας του δήμου Ξηρομέρου

Σεισμόπληκτοι ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και η Δ.Ε. Αλυζιας του δήμου Ξηρομέρου
Υπέγραψε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος την ΚΥΑ για να κηρυχθεί σεισμόπληκτη περιοχή η Λευκάδα αλλά και οι περιοχές της Αιτωλ/νίας που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου του 2015.
Μετά από δύο μήνες και 10 μέρες περίπου υπέγραψε τελικά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ε. Τσακαλώτος, την κοινή υπουργική απόφαση για να κηρυχθεί επιτέλους σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας και οι γειτονικοί δήμοι που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες όσο και δημόσιες υποδομές.
Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς  στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου έγραψε:

«Επιτέλους υπέγραψε και ο κ. Τσακαλώτος, όπως με ενημέρωσαν πριν λίγο από το γραφείο του, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας. Η επόμενη κίνηση είναι η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αμέσως μετά η ενεργοποίηση των αρμοδίων υπουργών, ώστε να υπογράψουν τις αποφάσεις που προβλέπονται για τις κρατικές ενισχύσεις.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση οι περιοχές που κηρύσσονται σεισμόπληκτες είναι:
-Δήμος Λευκάδας
-Δήμος Ιθάκης
-Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας
-Δημοτική Ενότητα Ερισού, Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας
-Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, Δήμου Ξηρομέρου»