ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Τα σκουπίδια του Πύργου στο Αγρίνιο

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής ενότητας του νομού, που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Στράτου αποφάσισε, με οριακή πλειοψηφία (7 υπέρ και 7 κατά) και κάνοντας χρήση της διπλής ψήφου του Προέδρου, την αποδοχή των σκουπιδιών του Δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά όσων την καταψήφισαν με τον κ. Κοιμήση μάλιστα να μας δηλώνει ότι με αυτή τη συγκεκριμένη απόφαση «ανοίγουμε» τον δρόμο και σε άλλους Δήμους να υποβάλουν παρόμοια αιτήματα και το διοικητικό συμβούλιο να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αφού ήδη θα υπάρχει «προηγούμενο».

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας ήδη ο παραπάνω Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα επικάλυψης και ο πολύ μεγάλος όγκος σκουπιδιών που αναμένεται να μεταφερθούν σε αυτόν θα μεγαλώσουν εξαιρετικά το πρόβλημα.

Η πρόταση του δημάρχου δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου, να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Φλόκα 2.000 τόνους σκουπίδια από τον Πύργο μόνο για μια φορά, υπό την προϋπόθεση την υπόλοιπη ποσότητα (σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Πύργου συνολικά είναι 8.000 τόνοι) να τη μοιραστούν οι άλλοι τρεις ΦΟΔΣΑ της δυτικής Ελλάδας, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του dytikanea.gr, μετά την πρόταση του δημάρχου, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν 16 σύμβουλοι να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης και 9 κατά (δύο αποντες).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» – Dytikanea