Η Google πέτυχε σήμερα μια σημαντική νομική νίκη στη μακροχρόνια διαμάχη της με την Oracle σχετικά με το λογισμικό Android, το οποίο χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Το σώμα των ενόρκων επικύρωσε ομόφωνα τους ισχυρισμούς της Google ότι η χρήση της πλατφόρμας ανάπτυξης Java της Oracle για τη δημιουργία του Android προστατεύεται από τη δίκαιη χρήση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, δίνοντας ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη, χωρίς ωστόσο η Oracle να καταφέρει να πάρει τα 9 δισ. δολάρια που ζητούσε ως αποζημίωση.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Google ανέπτυξε το Android αντιγράφοντας παράνομα σημαντικά τμήματα της τεχνολογίας της Java ώστε να εισέλθει άμεσα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας» δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Σύμβουλος της Oracle, Ντόριαν Ντάλεϊ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την ετυμηγορία των ενόρκων ως «μια σημαντική νίκη για το οικοσύστημα του Android, για την κοινότητα της Java και για τους προγραμματιστές λογισμικού που βασίζονται σε ανοιχτές και ελεύθερες γλώσσες προγραμματισμού για τη δημιουργία καινοτόμων καταναλωτικών προϊόντων».http://www.real.gr/