Έντονη κριτική στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ασκεί ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, με αφορμή το άρθρο 10 που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου. Με το άρθρο προωθείται ημη επιβολή ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ σε επιμέρους φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Πρόκειται για διάταξη που, όπως περιγράφει ο δήμαρχος, «καταστρέφει οριστικά τα ανταποδοτικά οικονομικά των Δήμων της χώρας». Σύμφωνα με τον ίδιο επιχειρήθηκε και στο παρελθόν να περάσει σχετική πρόβλεψη, όμως «η ισχυρή επιχειρηματολογία της ΚΕΔΕ και του ΥΠΕΣ, την απέτρεψε», σύμφωνα με τα όσα λέει σε σχόλιο του στο opengov.gr.

«Κρίμα που επανέρχεται και μάλιστα με αυτόν τον ύπουλο τρόπο, χωρίς συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και το ΥΠΕΣ. Εκτός και αν το ΥΠΕΣ συμφωνεί τώρα, οπότε και ανοίγει μείζον πολιτικό και όχι μόνο θέμα. Μπείτε στον κόπο να βρείτε την αλληλογραφία του 2013, δείτε την αναλυτική επιχειρηματολογία και ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ το σχετικό άρθρο», καταλήγει αναφορικά με την «ανεπίτρεπτη πολιτικά ηθικά και δεοντολογικά» διάταξη.http://www.aftodioikisi.gr/