Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί ακόμη και στους πιο ψύχραιμους το ψεύτικο προφίλ το οποίο είχε δημιουργήσει και διατηρούσε στο facebook, μέσω του οποίου πλησίαζε τα ανήλικα θύματά του, ο 40χρονος παιδόφιλος από το Περιστέρι.

Ο Φίλιππος Λεβέντος εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνος Γεωργιαδάκης» και η μεγάλη φωτογραφία στο προφίλ του δείχνει ένα ανήλικο παιδί να πίνει ποτό σε μπαρ και γύρω του να είναι μαζεμένοι ένα σωρό παιδόφιλοι.

Ακόμα και η λίστα φίλων του χρήστη, αποτελείται κατά κύριο λόγο απο ανήλικα παιδιά, ενώ στις σελίδες που αρέσουν στον χρήστη εμφανίζονται δύο με τίτλο «ομοφυλόφιλοι νέοι 13-16» και «ομοφυλόφιλοι νέοι Greece».

Αυτό που σοκάρει ακόμη περισσότερο είναι η ανάρτηση που είχε κάνει στις 14 Φεβρουαρίου στην οποία έγραφε ωμά: «Ποιος μπέμπης είναι για π… σήμερα

Ήξεραν αλλά δεν μίλαγαν

Αυτό που προκαλεί όμως πραγματικά οργή είναι η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Espresso, σύμφωνα με την οποία, η δράση του ή υποψίες για τη δράση του ήταν γνωστές στη γειτονιά του. Μάλιστα τη λέξη «παιδεραστής» είχαν γράψει με σπρέι πολλές φορές στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε. Κάθε φορά όμως η λέξη σβηνόταν από τους οικείους του.

«Τον είχαν καταλάβει. Όμως αντί να πάνε στην Αστυνομία έγραφαν παιδεραστής στο τοίχο» σημειώνει γείτονας του στην Espresso και συμπληρώνει ακόμη ότι ο γιος του και οι φίλοι του είχαν δεχθεί περίεργες προτάσεις από τον Λεβέντο που ποτέ δεν τους έπαιρνε λεφτά…

Εκατοντάδες παιδιά στα «δίχτυα» του

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Μαρία Ψαρά-Λευτέρης Μπιντέλας) δεκάδες καταγγελίες έχουν ήδη δεχθεί οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του 40 χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο αγόρι στο βαν του με σκοπό να το αποπλανήσει.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη και της Λαμπρινής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό ανηλίκου το καλοκαίρι του 2014. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα αθώα παιδιά που είχε καταφέρει να ξεγελάσει είναι εκατοντάδες, καθώς ήδη έχουν εντοπίσει περισσότερους από 300 ανηλίκους που είχαν επαφές μέσω Διαδικτύου με τον σάτυρο.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο με πόσα παιδιά τελικά είχε συναντηθεί από κοντά.

ΕΘΝΟΣ