ταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον Κώστα Αρβανίτη.

Σταθάκης: Αναθεωρήση για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους, επανεξέταση για τα ΑεροδρόμιαΌσον αφορά στα του Υπουργείου του, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως «χρειάζεται να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους και τα διόδια με μεγαλύτερη διασφάλιση του δημοσίου». «Ο τρόπος πληρωμής των διοδίων θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες των πολιτών» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για την εισαγωγή της έννοιας του κοινωνικού διοδίου.

Αναφορικά με το ΤΑΙΠΕΔ, ξεκαθάρισε πως το Ταμείο με την υπάρχουσα μορφή του που προέβλεπε να πωλείται η δημόσια περιουσία προκειμένου να εξυπηρετείται δεσμευτικά το χρέος έχει τελειώσει. Ο μετασχηματισμός του θεσμού του ΤΑΙΠΕΔ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός θεσμού με νέο περιεχόμενο που «θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία με δημόσιο όφελος και κυρίως με κοινωνικούς σκοπούς».

Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο υπάρχων διαγωνισμός είναι εξαιρετικά επιζήμιος για το δημόσιο, καθώς προβλέπει 100% ιδιωτικοποίηση και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα και με σαφή αύξηση των τιμών ανά επιβάτη και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Αναφορικά με το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, στόχος του Υπουργείου είναι να φύγουν τα δάνεια των νοικοκυριών που είναι κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας από το τραπεζικό σύστημα και να πάνε σε έναν νέο δημόσιο φορέα, ώστε να αναπροσαρμοσθούν τα δάνεια στις πραγματικές δυνατότητες των νοικοκυριών.