ΣτΕ: «Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος»!

 

 

Κανένας κίνδυνος -οριστικά, πια- να μείνει χωρίς… σπίτι ο Παναθηναϊκός.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα των «πράσινων», που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης, ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «σαφώς, η κατεδάφιση του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας δεν συντελείται πριν την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή ανάπλασης ΙΙ (Βοτανικός)».

Ο Παναθηναϊκός, θυμίζουμε, είχε προσφύγει στο ΣτΕ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς σε ό,τι αφορά την έδρα του και να εξασφαλίσει ότι εφόσον δεν προχώρησε η περίπτωση του Βοτανικού δεν υπάρχει καμία απειλή να προχωρήσει και το σκέλος που αφορούσε την κατεδάφιση της Λεωφόρου.

«Η κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας δεν συντελείται πριν την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή ανάπλασης του Βοτανικού στην περιοχή Ελαιώνας του Δήμου Αθηναίων», αποφάσισε συγκεκριμένα το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με λίγα λόγια, ο νόμος της διπλής ανάπλασης (Λεωφόρος-Βοτανικός) παραμένει σε ισχύ, παρά το αίτημα του «τριφυλλιού» να κριθεί αντισυνταγματικός και να ακυρωθεί, αλλά ΜΟΝΟ αν χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό θα γκρεμιστεί η ιστορική έδρα του «τριφυλλιού».