214327

Με σκληρή ανακοίνωσή του ο ΟΦΗ, απαντάει στην απαγόρευση έκδοσης δελτίων των νέων ποδοσφαιριστών του, ζητώντας από την ΕΠΟ να ανακαλέσει όλα τα δελτία των ομάδων που έκαναν μεταγραφές ενώ χρωστάνε.

Σκληρή επίθεση προς όλα τα μέτωπα έκανε ο ΟΦΗ με επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης, ύστερα από την απόρριψη της έφεσης για την έκδοση των δελτίων των εννέα ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, η κρητική ΠΑΕ καλεί την ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού να εξετάσουν όσες ομάδες έκαναν μεταγραφές ενώ έχουν οφειλές, προκειμένου να ανακληθούν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων παικτών τους. Ακόμη, κάνει έκκληση και στον ΠΣΑΠ να επέμβει ώστε να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αγωνιστούν, κάνοντας λόγο για «καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΗ:

«Η Π.Α.Ε. ΟΦΗ εκφράζει τον προβληματισμό της, τη θλίψη της, την έντονη αγανάκτησή της, αλλά και την οργή της, από την ανάγνωση όχι μόνο του διατακτικού, αλλά ιδιαίτερα του σκεπτικού της υπ’ αρ. 7/2015 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου (Τμήματος Εφέσεων) της ΕΠΟ. Με βάση το καινοφανές για τα μέχρι τώρα ισχύοντα για τις μεταγραφές δεδομένα, σκεπτικό του ως άνω δευτεροβαθμίου οργάνου, η Επιτροπή Ιδιότητος Μεταγραφών της ΕΠΟ οφείλει πλέον, αμελλητί, να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που πιστοποιούν οφειλές όλων των Π.Α.Ε. προς πρώην ποδοσφαιριστές της. Από τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει πρέπει σαφέστατα, προς αποκατάσταση της ισονομίας και της αρχής του δικαίου, να επανεξετάσει τον τρόπο έκδοσης κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έτους 2015, των δελτίων μεταγραφών σε όλες τις Π.Α.Ε., υλοποιώντας το πνεύμα της παραπάνω αποφάσεως και της αρχής της ισότητος και απαιτώντας να προσκομίσουν αυτές βεβαιώσεις (όχι μόνο υπεύθυνες δηλώσεις) περί μη ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τους όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές που ήδη διατηρούν στη δύναμή τους, αλλά και για τους πρώην ποδοσφαιριστές τους. Σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούται να ανακαλέσει όλα τα δελτία μεταγραφών των αποκτηθέντων κατά την ανωτέρω περίοδο ποδοσφαιριστών.

Επιπρόσθετα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο Π.Σ.Α.Π. ΟΤΙ με βάση την ως άνω δημοσιευθείσα σήμερα απόφαση, δύνανται πλέον ποδοσφαιριστές (νυν, αλλά και πρώην), να προσφεύγουν στην Επιτροπή Ιδιότητος Μεταγραφών της ΕΠΟ και να καταγγέλλουν ότι υφίστανται προς αυτούς οφειλές από ΠΑ.Ε., προκειμένου να μην εκδίδονται ή να ανακαλούνται δελτία μεταγραφών προς απόκτηση ή αποκτηθέντων αντίστοιχα, ποδοσφαιριστών.

Τέλος η Π.Α.Ε. ΟΦΗ, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό της Κυβέρνησης να ασκήσει τις αρμοδιότητές του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαταραχθείσα αρχή της ισονομίας στο χώρο των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών, η οποία βάναυσα παραβιάστηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση η συνταγματική αρχή της ισότητας δεν μπορεί να παραβιάζεται και να μην ελέγχονται οι αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ υπό την κάλυψη του «αυτοδιοίκητου».

ΥΓ. Αλήθεια, ο ΠΣΑΠ με την άκρως επιλεκτική ευαισθησία, τι θα κάνει τώρα που αρκετά και μάλιστα νεαρά σε ηλικία μέλη του, έχουν υποστεί μια κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων;»

sport-fm.gr