Για εγγραφή απαιτούνται μία ή δύο πραγματικές φωτογραφίες, το όνομα, η ηλικία και ο τόπος διαμονής.

Η Χαρούλα είχε επιλέξει για το ραντεβού ένα πολυσύχναστο μέρος, ενώ είχε ενημερώσει την κολλητή της για το πού θα βρίσκεται. «Φύλαγε τα ρούχα σου για να ’χεις τα μισά», λέει. Θα συναντούσε κάποιον που είχε γνωρίσει από το Badoo, το δημοφιλές dating site. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Εδώ και έναν χρόνο, οπότε έκανε την εγγραφή, περίπου μία φορά τον μήνα βγαίνει ραντεβού με κάποιον «από μέσα», με τον οποίο αισθάνθηκε ότι ταιριάζουν. Μέχρι στιγμής, καμία γνωριμία δεν προχώρησε πέρα από το πρώτο στάδιο. «Βασικά οι περισσότεροι θέλουν απλώς σεξ, ενώ οι γυναίκες ψαχνόμαστε διαφορετικά. Ενας, εκεί που πίναμε τον καφέ μας, μου είπε ότι είχε κλείσει ξενοδοχείο για μετά. Ετσι, στην ψύχρα».

Για το τελευταίο αυτό ραντεβού όμως έτρεφε προσδοκίες. Ο Αλέξανδρος είχε υπάρξει πολύ «κύριος» στις συνομιλίες τους, ήταν έξυπνος, είχε χιούμορ, πού ξέρεις… Ηταν 28 Ιουνίου και στην καφετέρια της Γλυφάδας επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι δυο τους είχαν βρει μια ωραία γωνία και τα έλεγαν ζωηρά για καμιά ώρα. «Κάποια στιγμή κάτι λέει και χωρίς να καταλάβω ακριβώς γιατί, μπήκα σε υποψίες», λέει η Χαρούλα. «Θυμήθηκα ότι παρόλο που μου είχε δώσει το πραγματικό του όνομα, δεν είχα ποτέ ελέγξει το προφίλ του στο facebook. Οταν λοιπόν σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, μπήκα να το κοιτάξω». Οπως ήταν φυσικό, ήταν κλειδωμένο, με εξαίρεση τη φωτογραφία προφίλ. Με τις ικανότητες ντέτεκτιβ που έχει αναπτύξει κάθε γυναίκα της ηλικίας της, η Χαρούλα άρχισε να «σκρολάρει» τα like. Το πρώτο ήταν από μια γυναίκα. Η δική της φωτογραφία προφίλ την έδειχνε μαζί με τον Αλέξανδρο την ημέρα του γάμου τους. Είχαν παντρευτεί στις 24 Ιουνίου, μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Αν με την παραπάνω ιστορία θυμηθήκατε τη μνημειώδη ατάκα από το «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», «πες μου ότι δεν θα χρειαστεί να βγω εκεί έξω ξανά», δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας. Παρά το «πατατράκ», η Χαρούλα (που εννοείται ότι έβαλε τον Αλέξανδρο στη θέση του με το που αυτός επέστρεψε από την τουαλέτα), συνεχίζει κανονικά το online dating. «Είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Οπως και σε ένα μπαρ, δεν είναι όλοι οι θαμώνες για σένα, αλλά ενδεχομένως ένας να είναι. Αλλά πόσο συχνά βγαίνουμε πια έξω;».

Προκειμένου να λάβουμε ιδία γνώση, προχωρήσαμε πριν από λίγες ημέρες σε εγγραφή στο Badoo. Απαιτούνται μία ή δύο πραγματικές φωτογραφίες, το όνομα χωρίς το επίθετο, η ηλικία, ο τόπος διαμονής. Μετά την πρώτη φάση της εξοικείωσης με την πλατφόρμα, ξεκίνησαν οι συνομιλίες. Η αλήθεια είναι ότι κάποιος που δυσκολεύεται στις κοινωνικές επαφές θα βρει τον μοιραίο καταιγισμό από μηνύματα συντριπτικό. Πρέπει να απαντήσεις σε όλους (ή έστω σε όλους τους ορθογράφους); Πόσο αγένεια είναι το κουμπί «δεν με ενδιαφέρει»; Πόσες πληροφορίες μοιράζεσαι; Και στο επιτακτικό και επαναλαμβανόμενο αίτημα «πάμε facebook;», τι απαντάς;

Προφανώς, όσο καλύτερες και περισσότερες φωτογραφίες σου μοιραστείς, ανεβάζεις κατακόρυφα το ενδιαφέρον και τη δημοφιλία σου στο σάιτ. Κατά κύριο λόγο, τις συζητήσεις τις προκαλούν οι άνδρες, εννιά στους δέκα με ένα απλό «γεια σου», συχνά και «geia s». Οι ειδικοί θεωρούν λάθος τον χειρισμό, αφού το πρώτο μήνυμα είναι η πρώτη εντύπωση. Προτείνουν να ξεκινήσεις με ερώτηση. Οπως ο Γιώργος: «Καλά είσαι; Μου αρέσεις πολύ. Ολα οκ; Πώς τα περνάς;».

Ο Στέφανος έθεσε ολόκληρο προβληματισμό. «Εδώ επικρατεί πολύ δήθεν και σεμνοτυφία σε συνδυασμό με υποκρισία. Ολες σχεδόν εμφανίζονται ως “σεμνές και ταπεινές” που θέλουν μια πνευματική σχέση και επειδή λένε είναι γυναίκες το ερωτικό μέρος μιας σχέσης δεν τις ενδιαφέρει. Θα ήθελα το σχόλιό σου». Ο Φάνης ήταν στακάτος: «Καλημέρα. Είμαι καθηγητής Φυσικής, κυκλοφορώ με μηχανή και μου αρέσουν οι πνευματώδεις γυναίκες». Ο Γιάννης θέλησε να ξεχωρίσει ως εξής: «Δεν αγαπάς κάποιον για την ομορφιά του, τα ρούχα του ή τ’ αυτοκίνητό του. Τον αγαπάς γιατί τραγουδάει ένα τραγούδι που μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις. Καλησπέρα!» Ο Γιώργος, τέλος, έχει κουραστεί μάλλον: «Γεια σου, γνωριμία με το dating και βλέπεις περαιτέρω ή είσαι εδώ για καλοπέραση; Εχω ακούσει τα απίστευτα εδώ μέσα, με συγχωρείς που ρωτάω απότομα».http://www.kathimerini.gr/