Στο Πανελλήνιο Συνέδριο και οι νέοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον δήμο Προποντίδας στο Δ.Δ Νέων Μουδανιών, πραγματοποιείται στις 27-28-29-30 Αυγούστου 2015 το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.
Πρόκειται για ένα συνέδριο που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ΠΕΝΑ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού.
Συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι – νέοι αγρότες από όλη την Ελλάδα καθώς και παρατηρητές από το εξωτερικό. Παράλληλα, οργανώνεται έκθεση γεωργικών εφοδίων και μηχανημάτων όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα. Τίτλος του 22ου συνεδρίου είναι «Αγροτική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη», με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση»και η θεματολογία θα αναπτυχθεί πάνω στους άξονες της αξιοποίησης των τοπικών παραμέτρων επιχειρηματικότητας που στηρίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αειφορία και στην τουριστική αξιοποίηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα προσκληθούν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη των προαναφερθέντων υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν και οι νέοι αγρότες του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι θα μεταβούν με λεωφορεία στη Χαλκιδική. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944659099.