Συνελήφθη, χθες (24-6-2015) το βράδυ στη Λευκάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, ένας 21χρονος άνδρας, υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα αλλοδαπού που στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 27χρονος υπήκοος Κιργιστάν, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας προέκυψε ότι ο 21χρονος προμήθευσε τον 27χρονο με κλεμμένο διαβατήριο Ελληνικών Αρχών, δελτίο ταυτότητας των ίδιων Αρχών, για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, έναντι του χρηματικού ποσού των (3.000) ευρώ.

Ο 27χρονος κάνοντας χρήση των αφαιρεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Άκτιο  στο Λονδίνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου στη Λευκάδα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το διαβατήριο που εκδόθηκε από Αρχές του Κιργιστάν με τα στοιχεία του 27χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ η πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και τα αφαιρεθέντα έγγραφα κατασχέθηκαν.