Εμφάνιση DSC_0553.JPG

Εμφάνιση DSC_0547.JPG

Υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Καζαντζή συνεδριάζει αυτή την ώρα στο δημαρχείο  το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγρινίου με τη συμμετοχή του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας   κ.Χριστόφορου Μπόκα και του υπεύθυνου της πολιτικής προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννη Τέγα με στόχο  τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την  πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Από την σύσκεψη θα εξαχθεί μνημόνιο ενεργειών και δράσεων το οποίο θα αποσταλεί τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και την αστυνομία.

Τόσο ο κ.Καζαντζής όσο και ο κ.Μπόκας εστίασαν στην ανάγκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να καθαριστούν όλοι οι αντιπυρικοί δρόμοι, να γίνει αποψίλωση βλάστησης σε επικίνδυνα για εκδήλωση πυρκαγιάς σημεία, ενώ όπως ανακοινώθηκε κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά στις αρχές του Μαϊου, θα λειτουργήσουν πυροσβεστικοί σταθμοί στην Παραβόλα και στην Γαβαλού. Επίσης, από φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα εθελοντών προκειμένου και αυτό με την σειρά του να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Στην σύσκεψη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αγρινίου, εκπρόσωποι της αστυνομίας καθώς και μέλη διάφορων συλλόγων.