Ταξίδι αστραπή του Τσίπρα στο Βερολίνο – Όλο το πρόγραμμα

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας θα αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε το απόγευμα να γίνει, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, δεκτός στην καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

Στις 19:99 (τοπική ώρα) θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.

Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ όλης της ύλης και χωρίς πίεση, κάτι που επισημαίνει και ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

ΑΠΕ – ΜΠΕ