Το μήνυμα του Αντώνη Κανάκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Λεβεντιά είναι να αγαπάς και να προστατεύεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα δειλοί»

Στην έναρξη της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» ο Αντώνης Κανάκης δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο γνωστός παρουσιαστής, μαζί φυσικά με τους συνεργάτες του, έστειλαν την αγάπη τους και τη σκέψη τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή, ενώ μίλησε με σκληρά λόγια για την… κρητική λεβεντιά.

«Δεν τίθεται θέμα ενδοσχολικής βίας. Εδώ είναι εγκληματικές ενέργειες, είναι κοινό ποινικό δίκαιο, είναι εγκληματίες. Ζούμε σε μια τρελή κοινωνία που παράγει συνεχώς τρελούς ανθρώπους. Ακόμα και τους θύτες πρέπει να τους προσεγγίσεις με μια μορφή κατανόησης και επιείκειας. Δεν υπάρχει διάθεση όμως για τέτοια κατανόηση σε αυτά τα άτομα. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί, αν όλα αυτά αποδειχτούν ότι είναι αλήθεια, έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές η κρητική λεβεντιά που οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να συμπεριφερθούν έτσι στον Βαγγέλη.

Δεν πρόκειται για καμία κρητική λεβεντιά, δεν είναι λεβεντιά όλο αυτό το πράγμα. Λεβεντιά είναι να προστατεύσεις τον συνάνθρωπό σου, λεβεντιά είναι να έχεις συμπόνια, λεβεντιά και μαγκιά είναι να αγαπάς, να προστατεύσεις κάθε άνθρωπο. Απόλυτη δειλία είναι να επιτίθεσαι σε ανθρώπους που δεν αντιδρούν, που δεν προστατεύουν τον εαυτό τους από μόνοι τους, αυτή είναι η απόλυτη δειλία. Όπως φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα δειλοί γιατί αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή είναι προφανώς να κρύβονται, θεωρώντας ίσως ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Έχουμε όλοι μας οργή και στεναχώρια. Να στείλουμε τη σκέψη μας στην οικογένεια του Βαγγέλη».

zappit.gr