ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  –  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη, εργαζόμενη στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επί 15 χρόνια απολύθηκε γιατί διεκδικούσε μέσα στο χώρο εργασίας τα αυτονόητα για τον κάθε εργαζόμενο, δηλ. το διάλλειμα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι, τα ρεπό, την ανάληψη των καθηκόντων που απορρέουν από τη σύμβαση τους και μόνο, να εργάζονται οι συνάδελφοι με βάση το ημερήσιο πρόγραμμα τους και να μην υποχρεώνονται να παραμένουν στο χώρο εργασίας ακόμα και μετά τη λήξη της βάρδιας τους, την τήρηση της σύμβασης τους.

Το χειρότερο όμως που έκανε η εργαζόμενη είναι ότι αρνήθηκε ¨να υπακούσει¨ σε εντολή της εταιρείας να πάει να ψηφίσει στο Κλαδικό Σωματείο των Σουπερ Μάρκετ, ένα σωματείο εργοδοτικό το οποίο έχει ρόλο να εφαρμόζει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους.

Διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ υποχρεώνουν ασκώντας έμμεση πίεση στους εργαζόμενους  να ενισχύουν με την ψήφο τους αυτό το σωματείο στο οποίο δεν είναι καν μέλη εφόσον ποτέ δεν ζητήθηκε η εγγραφή τους.

ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

Η εργοδοσία έχει στήσει ένα αντίστοιχο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο στο οποίο ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι μέλη του Δ.Σ. αυτού του σωματείου, όπως ο Σοφοκλής Σιαμπάνης ο οποίος είναι ανώτατο στέλεχος της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων και ταυτόχρονα πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, δηλ. αυτός που προσλαμβάνει και απολύει εργαζόμενους στην εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Τα διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ¨περιφρουρούν την καθαρότητα¨ του εργοδοτικού σωματείου απαγορεύοντας σε εργαζόμενους στα καταστήματα οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν μέλη σε αυτό  για να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου με ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται μόνο από εργαζόμενους, με καταστρατήγηση ακόμα και του ίδιου τους του καταστατικού.

Tην Τρίτη 10 Μάρτη 2015, σε τριμερή συνάντηση στην Επ. Εργασίας στην Αγ. Παρασκευή, η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη παρευρέθη με μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.Οι πρώτοι που δήλωσαν παρουσία στην Επιθεώρηση ήταν περιπολικά της Αστυνομίας, που δεν έπρεπε να έχουν καμία θέση εκεί….

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ  ¨ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ¨.

Η άμεση, επιτακτική και μοναδική επιλογή των εργαζομένων και στην επιχείρηση ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και στην κάθε επιχείρηση είναι η οργάνωση τους, και η επαφή τους με το κλαδικό τους σωματείο, το σωματείο ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  και η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τη λειτουργίες του, με δημοκρατικές διαδικασίες που αποφασίζονται από τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους, χωρίς εκβιαστικά διλλήματα και με μοναδικό κριτήριο την πρωτοπόρα δράση.

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΑΣ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ