Με το φλέγον θέμα των σκουπιδιών που συνεχίζουν να βασανίζουν την πόλη του Πύργου και το δήμο ευρύτερα, ασχολήθηκε ως κύριο θέμα της η συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Προήδρευσε ο επικεφαλής της ΠΕΔ και δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, έχοντας δίπλα και τα υπόλοιπα στελέχη του Δ.Σ. μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα iliaoikonomia.gr, aυτό που προτάθηκε από το Γ. Λιατσή, και παράλληλα έγινε έκκληση γι” αυτό, ήταν να δεχτούν, κάποιοι έστω εκ των υπόλοιπων δημάρχων που έχουν νόμιμο ΧΥΤΑ στο δήμο τους, να δεχθούν τα απορρίμματα του Πύργου που ήδη βρίσκονται και σαπίζουν στους δρόμους…

Επικαλέστηκε την ευαισθησία τους, επικαλούμενος την άμεση απειλή της δημόσιας υγείας.

Και βρήκε σύμφωνο σε αυτή την προσωρινή λύση και τον Γ. Παπαναστασίου ο οποίος εισηγήθηκε προς τους υπόλοιπους να πράξουν αυτό.

“Πρέπει να κάνουμε κάθε κίνηση και κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτό. Να φύγουν τουλάχιστον αυτά τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους. Πρέπει όσοι συνάδελφοι δήμαρχοι έχουν τη δυνατότητα του χώρου τους, να μην το σκεφτούν, να μην υπολογίσουν κάποια αντίδραση από την περιοχή τους, και να το κάνουν! Είναι άμεση ανάγκη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπαναστασίου, που συμπλήρωσε: “Ήδη, ο ΦΟΣΔΑ της περιοχής μου δεν το δέχτηκε στην πρώτη επαφή που έκανα. Όμως θα μιλήσω πάλι μαζί τους της Δευτέρα και πρέπει να πειστούν, γιατί είναι άμεση ανάγκη να δοθεί αυτή η προσωρινή έστω λύση με τα σκουπίδια του Πύργου που βρίσκονται στους δρόμους”.

* “Πρέπει άμεσα να γίνει τουλάχιστον η μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου για όσο χρειαστεί μέχρι να προχωρήσει το θέμα της δεματοποίησης των απορριμμάτων του δήμου Πύργου από τον δεματοποιητή των Κονιδείκων. Όπου για να προχωρήσει βέβαια οριστικά κι αυτό, όπως έχουμε πει, πρέπει να υπάρχει έτοιμος κι ο χώρος που θα πηγαίνουν οι μπάλες από το δεματοποιητή”, τόνισε με τη σειρά του ο δήμαρχος Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Παρευρέθηκαν επίσης, οι υπόλοιποι δήμαρχοι του Νομού, καθώς βέβαια κι από τους Νομούς Αχαίας (μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης) και της Αιτ/νίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι Πύργου.

iliaoikonomia.gr