«Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεών μας σε διμερές επίπεδο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται στην συνεργασία των δύο χωρών, για την οικονομία αλλά και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα σε μία κρίσιμη στιγμή, που η Ελλάδα μπορεί να κοιτά το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μάλιστα, έκανε λόγο για ενίσχυση της σχέσης των δύο χωρών σε περιβάλλον σταθερότητας. Πούτιν: Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως «τα προβλήματα είναι πολλά» και «οι συγκυρίες δύσκολες», ωστόσο είπε ότι «υπάρχουν προοπτικές».

Οπως ανέφερε, Ελλάδα και Ρωσία μπορούν να συνεργαστούν εκτός από τον τομέα της ενέργειας και σε άλλους τομείς, όπως στην υψηλή τεχνολογία.

«Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, σε απτά οικονομικά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.http://www.real.gr/