Μαζί με τον κ.Ανδρέα Κατσανιώτη και τον κ.Δημήτρη Σιαμπλή είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με την κ.Πρύτανη πάνω στο «φλέγον» ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο.

Σαν τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε –και αυτό πράξαμε- να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι Πανεπιστημιακά Τμήματα όπως του Αγρινίου, πρέπει να ενδυναμωθούν με πόρους και υποδομές ούτως ώστε ναπληρούν τον ακαδημαϊκό σκοπό τους αφενός και αφετέρου να αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της περιοχής που τα φιλοξενεί, μέσω της πληρότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

Η κ. Πρύτανης επισήμανε την έλλειψη πόρων ως αιτία δυσλειτουργίας των τμημάτων ενώ από την πλευρά μας επισημάναμε την δυνατότητα αρωγής εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης (σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο) στην κατεύθυνση παραμονής των τμημάτων στο Αγρίνιο. Ο τρόπος και ο τόπος λειτουργίας των τμημάτων είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου.

Εμείς, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία, μεταφέρουμε σε κάθε φορέα, την ανάγκη για διατήρηση υγιών, λειτουργικών και ακαδημαϊκά δημιουργικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε περιοχές που και ανάγκη το έχουν αλλά και το δικαιούνται, όπως το Αγρίνιο.

Ταυτόχρονα , δηλώνουμε παρόντες με προτάσεις και λύσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της έλλειψης πόρων και υποδομών. Η ηγεσία του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της!Νεκτάριος Φαρμάκης.