Στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ), θα κατατεθεί από τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το εξής ψήφισμα για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους Δήμους:

 

Στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων και των προαπαιτούμενων  του 3ου Μνημονίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – δανειστών μπαίνει και το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους.  Είναι οι εργαζόμενοι  που σηκώνουν το βάρος της Καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, των Νεκροταφείων  και που με  σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους είχαν καταφέρει να βγαίνουν στην σύνταξη, πριν αφήσουν και την ψυχή τους στην δουλειά.  Τα δομημένα εργατικά δικαιώματα τους είναι εμπόδιο για την εφόρμηση του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτούς  τους κρίσιμους, για τις λαϊκές ανάγκες τομείς.

Σήμερα επιβαρύνοντας κατά αποκλειστικότητα τους δημότες, όλοι γνωρίζουμε, ότι με δυσκολία καταφέρνουν οι δήμοι να κρατήσουν σε λειτουργία αυτούς τους τομείς! Καραδοκούν οι μεγαλοεργολάβοι. Το πουλόβερ των ιδιωτικοποιήσεων έχει ξεκινήσει να ξηλώνεται και είναι έργο όλων των αστικών  κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση «της αριστεράς» έρχεται να  κάνει και εδώ την τελική, την πιο βρώμικη δουλειά. Αυτή που  δεν τόλμησαν οι προηγούμενες. Ξηλώνει τα τελευταία εμπόδια. Τα εργατικά δικαιώματα, την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας. Θα επακολουθήσει  νέο  κύμα  ιδιωτικοποιήσεων  και φοροεπιδρομής στο λαό μέσω και των δήμων.

Η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στέκεται αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις και στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στον κλάδο της καθαριότητας των Δήμων, για τη μη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

 

Τα μέλη της ΠΕΔ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων

 

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΡΛΗ – Αντιπρόεδρος ΚΟΔΗΠ Δήμου Πατρέων

 

ΤΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου