Άριστες εντυπώσεις άφησε η αποστολή, Δήμου και Επιμελητηρίου στην International food show Taipei 2015

Εμφάνιση IMG_1831.jpg

Υψηλόβαθμες συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου εξωτερικών (ΓΓ Ευρωπαϊκών υποθέσεων), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης) αλλά και τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου αλλά και του Eπιμελητηρίου της Ταϊπέι, είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγρινίου και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “International food show Taipei 2015”.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Ταϊβάν, ξένοι εκθέτες και επισκέπτες από πολλές χώρες του κόσμου επισκέφθηκαν και σήμερα το περίπτερο και δοκίμασαν τα προϊόντα της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας. Οι επισκέπτες εκδήλωσαν το θαυμασμό τους για την ποιότητα των προϊόντων που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, ενώ πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν πληροφορίες για εμπορικές συνεργασίες με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή. Πολλοί μάλιστα ζήτησαν πληροφορίες και για προϊόντα τα οποία δοκίμασαν και τα στελέχη της αποστολής κατεύθυναν τους επισκέπτες στις εταιρείες προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με τους παραγωγούς.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρατέθηκε, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ταϊβάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τέτοιας ποιότητας προϊόντα υπάρχει σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω αύξηση των ελληνικών Εξαγωγών στην Ταϊβάν. Επισήμανε δε, την ευαρέσκεια του για τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στη φετινή έκθεση, ευελπιστώντας ότι η συμμετοχή μας το 2016 θα είναι πολυπληθέστερη σε επιχειρηματίες που επιθυμούν να εξάγουν στην Ταϊβάν. Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος εξήρε τις ελιές και το λάδι της περιοχής μας.