Έγραψε ιστορία» η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου

Αποτέλεσμα εικόνας για «ΘΕΑΤΡόPolice»

   Με το απίστευτο ρεκόρ των Επτά (07) βραβείων στις βαλίτσες της, επέστρεψε στο Αγρίνιο από την Ιεράπετρα Λασιθίου, η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», όπου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία από 15-10-2016 έως και την 21-10-2016.

   Στην θεατρική παράσταση «ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ», η οποία πλέον αποτελεί μία από τις καλύτερες ερασιτεχνικές ελληνόφωνες θεατρικές παραστάσεις της Ευρώπης, απονεμήθηκε από την κριτική επιτροπή το Τιμητικότερο βραβείο της Α΄ Καλύτερης Παράστασης.

Η  κριτική επιτροπή, δεν άφησε  περιθώρια αμφισβήτησης της αρτιότητας του έργου στο σύνολο του και της καλλιτεχνικής υπεροχής του, καθώς εκτός του ανωτέρω βραβείου απένειμε και τα κάτωθι βραβεία στα εξής μέλη της ομάδας «ΘΕΑΤΡόpolice»: Στην σκηνοθέτιδα της ομάδας μας κα. ΜΑΡΟΥΣΗ Γιούλη το Βραβείο Σκηνοθεσίας αλλά και το βραβείο Χορογραφίας.

Στην ΣΑΡΛΑΜΗ Μάγδα απονεμήθηκε το βραβείο Μουσικής Επιμέλειας.

 Τα βραβεία συνεχίστηκαν με την κατάκτηση όλων των πρώτων βραβείων υποκριτικής, στον  ΚΑΤΣΙΝΟΥΛΑ Λάμπρο βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου και στην ΒΛΑΧΟΥ Βάσια βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

  Ειδική  Τιμητική Διάκριση επίδοσης από την κριτική επιτροπή, έλαβε και ο ΣΒΙΓΓΟΣ Βασίλειος. Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν σε κοινό και κριτική επιτροπή και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ΤΣΟΥΝΗ Ιωάννα, ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ Γιώργος,  ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ Νικόλαος,  ΡΕΒΥΘΗΣ Θεόδωρος και  ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ Ευθύμιος, ενώ θετικότατα σχόλια ακούστηκαν για την εξαιρετική δουλειά της κ. ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ Μαρίας στο θεατρικό μακιγιάζ των παιδιών και για τον κο. ΚΙΤΣΟ Σπύρο ο οποίος επιμελήθηκε τις κομμώσεις τους. Το «δέσιμο» της ομάδας, δεν θα ήταν ίδιο, αν συνοδοί της ομάδας δεν ήταν η κα. ΜΑΡΟΥΣΗ Ευγενία και ο ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γιάννης, οι οποίο βοήθησαν στην οργάνωση κάθε λεπτομέρειας.

  Η «ΘΕΑΤΡόPolice» απέδειξε πως αν και έχει μικρό παρελθόν θα έχει λαμπρό μέλλον στα πανελλήνια πλέον καλλιτεχνικά δρώμενα, αφού κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της σε Πανευρωπαϊκό διαγωνιστικό φεστιβάλ να  κατακτήσει την κορυφή του, κάνοντας υπερήφανη την πόλη του Αγρινίου και την Ελληνική Αστυνομία. Μέσα από τον ιδιαίτερο ρόλο του Αστυνομικού – Ηθοποιού δεσμεύεται να συνεχίσει να δουλεύει με το ίδιο πάθος και αγάπη για το θέατρο, δίχως να επηρεάζεται στο ελάχιστο το κύριο λειτούργημα του Έλληνα αστυνομικού.  Η μεγάλη προσπάθεια της ομάδας ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ η οποία φέτος αποτελούνταν από τους : κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο (Έλληνα κριτικό θεάτρου), τον κ. ΚΟΜΝΗΝΟ Λάκη (ηθοποιό), κα. ΒΑΣΙΛΙΚΙΩΤΗ Έρση (σκηνοθέτη), κ. ΒΕΡΛΕΚΗ Νικόλαο (ηθοποιό) και την κα. ΧΑΒΙΑΡΑ Ελένη (θεατρική συγγραφέα). Η κριτική επιτροπή χωρίς ενδοιασμούς «αγκάλιασε» τους αστυνομικούς-ηθοποιούς εντός και εκτός θεάτρου, δίνοντας τους σημαντικότατες συμβουλές.  

  Για την επιτυχία μας αυτή, ευχαριστούμε όλους τους Φορείς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο.                           

 Το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Αγρινίου και τον Διευθυντή του κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ Νικόλαο.

Τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γεώργιο, την αντιδήμαρχο κα. ΣΑΛΑΚΙΔΟΥ Όλγα, την Δ. Α. Ακαρνανίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστο.

   Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν επίσης στους «ιδιώτες» χορηγούς για την υποστήριξης της ομάδας, οι οποίοι εθελοντικά και ανιδιοτελώς από το υστέρημα τους προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά, για να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι στην Κρήτη. Ευχαριστίες στους: εταιρία εμπορίας υγραερίου  KOKALIS GAS, αντιπροσωπεία αυτοκίνητων AUDI-WV Γ. ΚΑΨΙΩΧΑ Α.Ε.Β.Ε , EMILLEON Sport Center, Ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου εφήβου και παιδιού «ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης,  εταιρία εμπορίας τροφίμων  Ν.ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε, Πρατήριο υγρών καύσιμων ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Τοπογράφο μηχανικό ΚΙΣΣΑ Δημήτριο.

   Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν πραγματικό σχολείο για την ομάδα μας, αφού όλα τα μέλη της  εξέφρασαν τον θαυμασμό για την αψεγάδιαστη οργάνωση του φεστιβάλ, που αξίως κατέχει τον τίτλο του καλύτερου στο είδος του.

Η μοναδική κριτική φιλοξενία, το χαμόγελο όλων των «Γεραπετριτών», το μόνοιασμα, ο εθελοντισμός και το ζεστό τους χειροκρότημα, μας δίδαξαν πολλά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους: κ. ΓΕΩΡΓΑΛΑΚΗ Εμμανουήλ πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, κα. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Πόπη, τους συνόδους της ομάδας κα ΚΑΛΛΟΥ Αναστασία κ. ΓΙΑΝΝΙΔΗ Δημήτριο, το ταξίαρχο Διευθυντή της  Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου  ΠΕΤΑΣΗ Μανώλη ,και τον δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας  και εν ενεργεία Αστυνομικό, κ. Ηλία Νταραρά .

   Σίγουρα, σε όλους τους ανωτέρω ένα απλό «ευχαριστώ» δεν αρκεί και σίγουρα σε μία επιστολή δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους δεκάδες ανθρώπους στους οποίους το οφείλουμε… ζητάμε όμως την επιείκεια σας, αφού είναι νωπά και  πρωτόγνωρα αυτά τα συναισθήματα χαράς.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ»

                                            Το ταξίδι συνεχίζεται….

                             

              

                                                Οι Πρόεδροι

ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος                                     ΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος