Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι ηλικιωμένων στο Αγρίνιο

Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι ηλικιωμένων στο Αγρίνιο!

 

Κινητοποίηση υπήρξε προχθές το πρωί από μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, τα οποία ενημερώθηκαν πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι ενός 75χρονου συνταξιούχου του ΙΚΑ και της 72χρονης συζύγου του. Το ηλικιωμένο ζευγάρι όφειλε στην ΔΕΗ περίπου 840 ευρώ. Αν και η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε δεσμευθεί πως δεν θα προχωρά σε διακοπές ηλεκτροδότησης  σε συνδρομητές που οφείλουν λιγότερα από 1000 ευρώ, την Πέμπτη έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού από το Αγρίνιο! Οι ηλικιωμένοι  δεν μπορούσαν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, καθώς με τη σύνταξη που λαμβάνει ο ηλικιωμένος, η οποία δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ, αναγκάζονται να επωμίζονται και τα οικονομικά βάρη των δύο άνεργων παιδιών τους και των εγγονών τους.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου φρόντισαν να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον διακανονισμό της οφειλής του ηλικιωμένου συνταξιούχου και να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι.

Στον αντίποδα της τραγικής αυτής κατάσταση που έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει πως θα προσλάβει επιπλέον προσωπικό, το οποίο θα αναλάβει τις διακοπές ρεύματος στους οφειλέτες!

Κώστας Χονδρός

http://sinidisi.gr/