Έκτακτη σύσκεψη Βαρουφάκη με τραπεζίτες για την ρευστότητα

Εφοδιασμένα για το Σαββατοκύριακο τα ΑΤΜ, λέει ο Δραγασάκης. Τι είπε για το άνοιγμα των τραπεζών. Δεν ξεπερνούν τα 300 εκ.€ τα διαθέσιμα σύμφωνα με κυβερνητικές παραδοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τους επικεφαλής των τραπεζών, στην οποία μετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ αποχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αποχωρώντας από την σύσκεψη ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) είναι εφοδιασμένα για το Σαββατοκύριακο και σε ερώτηση για το αν την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες απάντησε ότι αν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα το πει ο υπουργός Οικονομικών.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενημερώνουν τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

Με δεδομένο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των τραπεζών, σύμφωνα και με τους συνταξιούχους, που είχαν δει το πρωί τον υπουργό, δεν ξεπερνούν τα 300 εκ.€, δυσχεραίνει την οικονομική κατάσταση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όμως οι τραπεζίτες, αναμένεται να ενημερώσουν τον Γ. Βαρουφάκη και για τα θέματα ασφυξίας στην ρευστότητα που επικρατεί στις τράπεζες, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι συνταξιούχοι, μετά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, με το capital control

Στην σύσκεψη μετέχουν: από την Εθνική Τράπεζα η Πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και ο Διευθύνων Σύμβουλος Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Πειραιώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Άνθιμος Θωμόπουλος, από την Eurobank ο Πρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, από την Alpha Bank ο Πρόεδρος Βασίλης Ράπανος και ο Διευθύνων Σϋμβουλος Δημήτρης Μαντζούνης, από την Τράπεζα Αττικής ο Πρόδρος Ιωάννης Γαμβρίλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.