Έναρξη διαβούλευσης για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις

b28d56d0-d995-4991-a6e4-b22bd02ba842

 

  Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 8/2 η πρώτη συνάντηση που είχε ως σκοπό την έναρξη της διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και των επαγγελματικών -παραγωγικών φορέων, ενόψει διαμόρφωσης της τελικής πρότασης η οποία θα υποβληθεί στο πλαίσιο της δράσης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

  Μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφέρθηκε στους άξονες κατεύθυνσης του προγράμματος, το οποίο όπως τόνισε, αποτελεί σημαντική δυνατότητα ανάπτυξης τόσο δημοσίων υποδομών, όσο και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Φυσικό περιβάλλον και αστικές αναπλάσεις μπορούν να συνυπάρξουν με σκοπό την συνολική ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής, ενώ μέσα από τις επιμέρους δράσεις που θα επιλεγούν, θα δοθούν κατευθύνσεις ανάπτυξης δεκαετούς διάρκειας και εξέλιξης. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει σχηματοποιημένη άποψη για τις ανάγκες και τα κατά τόπους προβλήματα, επεσήμανε καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

  Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία της  Ο.Χ.Ε., σημειώνοντας ότι κύρια ιδέα του προγράμματος είναι η σύνδεση του αστικού χώρου με την Λιμνοθάλασσα, η οποία αποτελεί το δυναμικό στοιχείο της περιοχής. Κάθε παρέμβαση ωστόσο, θα πρέπει να γίνει – όπως είπε – με σχεδιασμό και συνδυασμένη αναπτυξιακή στρατηγική. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, πρόσθεσε ο Σπ. Διαμαντόπουλος, είναι από τους πρώτους που επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, αντιλαμβανόμενος την σημασία και τη σπουδαιότητά τους. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος αναμένει τη συμμετοχή πολιτών και φορέων για την οριστικοποίηση της αναπτυξιακής πρωτοβουλίας. Εκτός των ανοικτών διαβουλεύσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει, στη διάθεση όλων για πληρέστερη ενημέρωση θα υπάρξει επίσης  η δυνατότητα διαδικτυακής παρέμβασης, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, είτε ακόμη και μέσω κοινωνικών δικτύων.