Ένας ΠΑΣ που θα τον ζήλευε και ο… Άγιαξ!

Ένας ΠΑΣ που θα τον ζήλευε και ο... Άγιαξ!

Άγιαξ της Ηπείρου και όχι μόνο! Δεν του καταλογίστηκε γκολ στο 0-0, έμεινε πίσω στο σκορ από τον Παναιτωλικό, αλλά ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε και με σκόρερ τον Μαμπουλού πήρε μάγκικο διπλό (2-1) στο Αγρίνιο. Ακόμα μία απόδειξη ότι μόνο τυχαία ή χαριστικά δεν βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της Super League έδωσε απλόχερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σε ένα ματς που του «στράβωσε», μένοντας πίσω κόντρα στη ροή του και μάλιστα δεν του καταλογίστηκε κανονικό γκολ στο 0-0, κατάφερε τελικά να το πάρει.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε «μάγκικο» διπλά στην έδρα του Παναιτωλικού με σκορ 2-1, κάνοντας μεγάλη ανατροπή στο β’ ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Μαμπουλού που ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, αν και αγωνίστηκε μόλις 34′. Συγκεκριμένα, στο 32′ και ενώ το ματς ήταν ακόμα στο 0-0, ο Μπέριος σκόραρε, αλλά ο επόπτης έκανε μια πολύ άστοχη υπόδειξη, σηκώνοντας λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Παναιτωλικός σκόραρε 10 λεπτά αργότερα, με ένα πολύ τυχερό γκολ του Φερέιρα, αφού η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο.

Παρ’ όλα αυτά, στο β’ ημίχρονο και μετά το 59′ που στο ματς πέρασε ο Μαμπουλού, ο ψύχραιμος ΠΑΣ πέτυχε απόλυτα δίκαια δύο γκολ με σκόρερ τον Κονγκολέζο και μάλιστα ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, στο 76′ ο α’ βοηθός έκοψε τον Κόντε σε ακόμα μία φάση τετ-α-τετ για τους φιλοξενούμενους.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ φτάνει στους 13 βαθμούς τη στιγμή που έχει και αγώνα λιγότερο κόντρα στον Λεβαδειακό και πλέον μόνος στην 3η θέση. Ο Παναιτωλικός αντίθετα παρέμεινε χαμηλά με μόλις 8 βαθμούς.

Πώς έπαιξαν

Με το κλασικό 4-2-3-1 που επιλέγει από την αρχή της σεζόν, παρατάχθηκε στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Μαντζουράκης, με μία έκπληξη σχετικά με όσα προέκυπταν από το ρεπορτάζ, καθώς είχε στην ίδια ενδεκάδα και τον Τομανέ και τον Μαρκόφσκι, με τον Λεντέσμα να μένει στον πάγκο.

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Πετράκης δεν άλλαξε το κλασικό 3-5-2, ωστόσο μεσοεπιθετικά είχε μία διαφοροποίηση, αφήνοντας εκτός τον Μαμπουλού, επιλέγοντας τον Ζάιρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κόντε, ενώ στον άξονα ήταν οι Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης και μπροστά τους ο Γιάκος.

Το ματς

Πολύ καλύτερα πατούσε στον αγωνιστικό χώρο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου ο ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό που ήθελε να πετύχει στο ματς, βάσει πλάνου του Γιάννη Πετράκη, το εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό.

Οι Αγρινιώτες ναι μεν είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια και μάλιστα μεσοεπιθετικά γίνονταν λανθασμένες πάσες, δίνοντας το δικαίωμα να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση στα πρώτα 30 λεπτά δεν υπήρχε κάποια σπουδαία ευκαιρία, που να ανησύχησε ιδιαίτερα τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων, Κυριακίδη και Περιστερίδη. Παρ’ όλα αυτά, το ματς πήρε «φωτιά» και ουσιαστικά αλλοιώθηκε η εξέλιξή του στο 32′, όταν δεν μέτρησε κανονικό γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιάκος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυριακίδης με εκπληκτική εκτίναξη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (από το ριπλέι δεν φαίνεται να περνά τη γραμμή) και στη συνέχεια ο Μπέριος σκόραρε με το κεφάλι. Ωστόσο, ο β’ βοηθός Γκαβέρας τον υπέδειξη εντελώς λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, αφού καλυπτόταν από την άμυνα του Παναιτωλικού.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, δέχθηκαν και ένα τυχερό γκολ από τον Παναιτωλικό στο 42′, όταν ο Φερέιρα έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Περιστερίδης φαινόταν να ελέγχει τη φάση, αλλά ο Μπέριος έβαλε την κόντρα, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να αλλάξει τον κλασικό τρόπο παιχνιδιού του, αφού το 1-0 τον ανάγκαζε να πιέσει ψηλά, να κυνηγήσει το γκολ και να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Έπειτα από 15 λεπτά στο β’ μέρος, δεν φαινόταν ότι μπορεί να απειλήσει, αφού ναι μεν έφτανε κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά κάτι… έλειπε.

Ο Γιάννης Πετράκης, λοιπόν, έβαλε στο 59′ τον Μαμπουλού στο ματς, αλλάζοντας σχηματισμό και αποφασίζοντας να τα παίξει όλα για όλα, αφού δεν είχε και τίποτα να χάσει, με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ και ο Κονγκολέζος τον δικαίωσε 10 λεπτά αργότερα.

Ο Κοζορώνης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Μαμπουλού αμαρκάριστος από την «καρδιά» της μικρής περιοχής δεν είχε κανένα πρόβλημα με κεφαλιά να ισοφαρίζει, διαμορφώνοντας εντελώς διαφορετικά δεδομένα στο ματς.

sport-fm.gr