Ένα βήμα πιο κοντά η έλευση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

unnamed

Μία τεράστια ευκαιρία για να μπορέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει θέσει ως στρατηγική της, είναι πλέον ακόμη πιο κοντά, με τον γοργό ρυθμό που «τρέχουν» οι διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Σήμερα στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην ΠΔΕ», παρουσιάστηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας των τμημάτων ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας που έχει αναλάβει να διερευνήσει τις καταναλώσεις, το κόστος και ιδίως το όφελος που θα έχει ολόκληρη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες.

«Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας και την ΔΕΠΑ Α.Ε. έχοντας έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο, μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, υπογράφοντας σχετική Προγραμματική Σύμβαση, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την έλευση του φυσικού αερίου. Θέλουμε να θέσουμε την Περιφέρειά μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον και αποτελεί προτεραιότητα για εμάς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας σημείωσε «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αποκλεισμένη από το φυσικό αέριο, από τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό για το φυσικό αέριο και αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Σήμερα συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη σύνδεση του δικτύου σε σπίτια, επιχειρήσεις και βιομηχανίες για το μεγαλύτερο έργο σε όφελος για την κοινωνία μετά τις βασικές υποδομές αυτοκινητοδρόμους και σιδηρόδρομο».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καρπέτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Υφαντής, ο πρόεδρος της Διοικούσας ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Ρόκος, ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ Α.Ε. Θανάσης Κωνσταντόπουλος, το στέλεχος της ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος κ.α.

unnamed-1

unnamed-2