Έντονη αντίδραση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην πρόταση της 6ης ΥΠΕ.

Άμεση ήταν η Αντίδραση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για την πρόταση της 6ης ΥΠΕ “το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας”.

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των φορέων που κάλεσε ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Στούπας Θεόδωρος στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κατούνας την Πέμπτη με θέμα «Τα νέα δεδομένα της 6ης ΥΠΕ – το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε  Αιτωλοακαρνανίας».

Στην σύσκεψη παρουσία του δημάρχου μας, αλλά και του αρχιμανδρίτη πάτερ Νεκτάριου, ο Θεόδωρος Στούπας αναπληρωτής Δήμαρχος ενημέρωσε τους φορείς για την αδικία που πρόκειται να συμβεί στο κέντρο υγείας Κατούνας σχετικά με την τροπολογία «Το ΚΥ Κατούνας προτείνεται να είναι 8ωρης λειτουργίας» και ενημέρωσε για όλες τισ ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος εως τώρα για το θέμα αυτό.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ενημέρωσε για τις επαφές που είχε ο ίδιος στην Αθήνα για το θέμα αυτό.  Στην συνέχεια το λόγο πήραν οι φορείς και σύλλογοι και εξέφρασαν την άποψή τους αλλά και τον τρόπο αντίδρασης.
Στην σύσκεψη ήταν παρών όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ενότητας Μεδεώνος, ο πρόεδρος της Κατούνας, της Κωνωπίνας και ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας.

Ανάμεσα τους ήταν εκπρόσωποι του Συλλόγου γυναικών του αθλητικού Συλλόγου του Ιππικού συλλόγου εκπρόσωποι συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και του αγροτικού συλλόγου.

Η τελική απόφαση που πάρθηκε είναι να συμμετέχουν την Κυριακή στις 11 π.μ. στο Αγρίνιο στην συνάντηση που θα γίνει για διαβούλευση η πρόταση της 6ης ΥΠΕ στο Τεχνικό επιμελητήριο για το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υγειονομικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δήμος θα βάλει λεωφορεία για συμπαράσταση και διαμαρτυρία.

http://katounanews.blogspot.gr/