Έξι μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Ελλάδα!

1008737

Η ολλανδική εταιρεία Infostrada δημοσιοποίησε τον εικονικό πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα θα κατακτήσει έξι μετάλλια το 2016.

Η μεθοδολογία που ακολούθησαν οι ειδικοί για να καταρτίσουν το στατιστικό μοντέλο βασίζεται στις επιδόσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα (ή ισοδύναμες διοργανώσεις) και λήφθηκαν υπόψιν τα εξής: τα αποτελέσματα, ο χρόνος και η διοργάνωση (δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε διοργανώσεις όπως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακοί Αγώνες παρά σε Παγκόσμια Κύπελλα).

Έτσι, η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πανηγυρίσει 6 μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό, 2 ασημένια και 4 χάλκινα.

Αναλυτικά:

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ανέβει ο Σπύρος Γιαννιώτης στην κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, κάνοντας έτσι το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Το ασημένιο μετάλλιο θα κρεμάσουν στο λαιμό τους ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ και ο ιστιοπλόος, Βύρων Κοκκαλάνης στην κατηγορία RS:Χ./

Τέλος, την τρίτη θέση θα κατακτήσουν ο δις Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης στα 90 κ., η Μαρία Πρεβολαράκη στην πάλη και την κατηγορία των 53 κ. και οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία 470.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πίνακα μεταλλίων απουσιάζουν οι επικοντίστριες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, οι οποίες φέτος έχουν πραγματοποιήσει σταθερά υψηλές επιδόσεις, ενώ περιλαμβάνεται η Πρεβολαράκη, η οποία αναρρώνει από επέμβασης δισκοκοίλης στον αυχένα.

Οι πρώτες 14 χώρες του πίνακα μεταλλίων

gazzetta.gr