Έτοιμη για… ραντεβού!

ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ (ÅÕÑÙÐÁÉÊÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ ÅÖÇÂÙÍ 2015 U18)

Διπλά κερδισμένη η Εθνική Εφήβων, επικράτησε 61-57 της Ρωσίας και ξεκούρασε παίκτες εν όψει του μεγάλου προημιτελικού της Παρασκευής, κόντρα στη Γαλλία. Κορυφαίος ο Μιλεντίγεβιτς.

Ο αγώνας της ήταν αδιάφορος, αφού βάσει των αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν είχε ήδη προκριθεί και είχε πάρει την τέταρτη θέση στον έκτο όμιλο της Β’ Φάσης του Ευρωπαϊκού U18 που διεξάγεται στο Βόλο. Η Εθνική Εφήβων φάνηκε αδιάφορη για δυόμισι δεκάλεπτα, αλλά συνήλθε στο φινάλε και με κορυφαίο τον Μιλεντίγεβιτς που είχε 15 πόντους με 5/9 τρίποντα επικράτησε 61-57 της Ρωσίας, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να ανοίγει το rotation ξεκουράζοντας αρκετά τους «βασικούς» και δίνοντας ευκαιρίες στους υπόλοιπους.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στον προημιτελικό της Παρασκευής, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στις 21:15. Τουρκία-Σερβία, Ισπανία-Βοσνία και Γερμανία-Λιθουανία είναι τα άλλα τρία ζευγάρια των προημιτελικών. Αν η Εθνική περάσει στα ημιτελικά, θα παίξει με το νικητή του Γερμανία-Λιθουανία.

Ο αγώνας

Έχοντας προφανώς ενημερωθεί πως μετά τα αποτελέσματα που προηγήθηκαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι διεθνείς μπήκαν πιο χαλαρά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Μολονότι η Εθνική προηγήθηκε με 4-0, επέτρεψε στους ήδη αποκλεισμένους, αλλά και απελευθερωμένους από το άγχος Ρώσους να πάρουν τα ηνία του αγώνα (6-9). Το μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς rotation του Ηλία Παπαθεοδώρου βοήθησε τους αντιπάλους να ξεφύγουν (15-19) και η ελληνική ομάδα, που έκανε το πρώτο της φάουλ στη δεύτερη περίοδο ένα λεπτό πριν το τέλος της, πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη στο -8 (22-30).

Η άμυνα ζώνης έφερε μόνο προσωρινά αποτελέσματα για την Εθνική, που βρέθηκε και στο -14 (28-42) από τα τρίποντα των Τσεμπούρκιν και Σόπιν. Κάπου εκεί η ελληνική ομάδα γύρισε διακόπτη. Ο Δίπλαρος βοήθησε πολύ στη δημιουργία, ο Χρηστίδης πρόσφερε σκορ από το «ζωγραφιστό» και η Ελλάδα έφτασε στο 55-49 με 5/8 τρίποντα από τον Μιλεντίγεβιτς και τελικά στη νίκη με 61-57.

Δεκάλεπτα: 11-11, 22-30, 43-46, 61-57.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 5, Ντουζίδης 2, Μιλεντίγεβιτς 19, Φλιώνης, Μιχαλούτσος 4, Μουράτος, Σκουλίδας 2, Χρηστίδης 9, Δίπλαρος 2, Σκορδάς 2, Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος 12 (9 ριμπ.).

Ρωσία (Σίγκιν): Σπάκοφ, Βόλχιν 6, Γιακούσιν 15, Σόπιν 10, Λομπάρεφ 4, Τσεμπούρκιν 3, Αντρέεφ, Καρπένκοφ 9, Λοπάτιν 10, Τονογιάν.

sport-fm.gr