Αγκαλιάζει τον τίτλο ο Ρόσμπεργκ

093446

Όλο και πιο κοντά στο πρώτο του πρωτάθλημα βρίσκεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Εκμεταλλευόμενος την τραγική εκκίνηση του Λιούις Χάμιλτον κέρδισε «περίπατο» στη Σουζούκα και ξέφυγε 33 βαθμούς.

Τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του πήρε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε το ιαπωνικό Grand Prix φτάνοντας τις 23 νίκες στην καριέρα του και τις εννιά στο τρέχον πρωτάθλημα αυξάνοντας έτσι κι άλλο τη διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον, στους 33 βαθμούς τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε. Ο Βρετανός έμεινε τρίτος, πίσω και από τον εξαιρετικό Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, Φέτελ, Ραϊκόνεν, Ρικιάρντο, Πέρες, Χούλκενμπεργκ, Μάσα και Μπότας συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Όλα κρίθηκαν από την… εκκίνηση στη Σουζούκα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είδε τους τροχούς του να μπλοκάρουν (κάτι για το οποίο απολογήθηκε στο team radio), βρέθηκε από τη δεύτερη θέση ακόμη και ένατος στην κατάταξη, με αποτέλεσμα ο ομόσταβλός του στη Mercedes έχοντας την pole position βρήκε την ευκαιρία να καλπάσει προς μία πολύ εύκολη νίκη.

Οι δύο Ferrari παρά την εξαιρετική τους εκκίνηση δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν σε θέση πόντιουμ, με τον Χάμιλτον να ανακτά συνεχώς έδαφος και στους τελευταίους γύρους να προσπαθεί να περάσει τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν. Ο νεαρός πιλότος της Red Bull, ωστόσο, με μεγάλη… ωριμότητα κράτησε τη θέση του και περιόρισε τον Βρετανό τρίτο και σε πολύ δύσκολη θέση πλέον για να κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημά του και τρίτο συνεχές.

Ο επόμενος από τους συνολικά τέσσερις εναπομείναντες αγώνες θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Η κατάταξη:
inner

Βαθμολογία πιλότων
1. Ρόσμπεργκ 313
2. Χάμιλτον 280
3. Ρικιάρντο 212
4. Ραϊκόνεν 170
5. Φερστάπεν 165
6. Φέτελ 165
7. Μπότας 81
8. Πέρες 80
9. Χούλκενμπεργκ 54
10. Φελίπε Μάσα 43
11. Φερνάντο Αλόνσο 42
12. Κάρλος Σάινθ 30
13. Ρομάν Γκροζάν 28
14. Ντάνιιλ Κβίατ 25
15. Τζένσον Μπάτον 19

sport-fm.gr