Αγρίνιο:Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Είναι Γενοκτονία ή Εθνοκάθαρση;

Από το Αγρίνιο όπου μίλησε πριν από λίγη ώρα(Παπαστράτειο Μέγαρο),ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ και υποψήφιος για την αρχηγία Ευ.Μεϊμαράκης κάλεσε  τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει αν είναι Γενοκτονία ή Εθνοκάθαρση.
«Είδατε τι συνέβη προ ημερών με τις δηλώσεις Φίλη; Εμείς ζητήσαμε να ξεκαθαριστεί το θέμα. Και ο Πρωθυπουργός ποιεί τη νήσσαν. Εγώ τον προκαλώ. Πριν πάει στην Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι Γενοκτονία ή αν είναι Εθνοκάθαρση. Θεωρώ πολύ ενδοτικό μήνυμα προς την Τουρκία τις δηλώσεις του υπουργού της Παιδείας, ενόψει μάλιστα του ταξιδιού που έχει προγραμματίσει ο Τσίπρας. Και γιατί πάει τόσο ενδοτικός; Δεν κατάλαβα! Τι περιμένει από εκεί;».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εσωκομματική διαδικασία για την οποία όπως ο ίδιος είπε είναι αντίθετος με τον τρόπο τον οποίο εξελίσσεται, καθώς θεωρεί την Νέα Δημοκρατία ένα Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα το οποίο δεν φοβάται τις Δημοκρατικές Διαδικασίες, όμως με την συγκεκριμένη εμφανίστηκε αντίθετος δηλώνοντας ανοιχτά πως θα προτιμούσε ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από την βάση και όχι από τον κάθε περαστικό όπως τόνισε στην ομιλία του.