Αγρίνιο: Αστυνομικοί τιμωρήθηκαν γιατί δεν είχαν αναμμένο φάρο

Μπορεί να φαίνεται

απίστευτο, δεν παύει όμως να είναι Ελληνικό. Ή μάλλον καλύτερα αστυνομικό… Προ ημερών (συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου), ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από την Δυτική Ελλάδα, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε Αγρινιώτες αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ και στην Τροχαία, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου, δεν είχαν ενεργοποιημένους του φάρους στα αστυνομικά τους οχήματα! Το θέμα έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των συνδικαλιστών και των τοπικών αστυνομικών. Οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών είναι έντονες για τις πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν σε συναδέλφους τους, την ώρα που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στη «Σ» συνδικαλιστές, «οι αστυνομικοί κάνουν και με το παραπάνω καλά την δουλειά τους εν μέσω κρίσης».

Μάλιστα η επιστολή που συνετάχθη για τις πειθαρχικές διώξεις σε αστυνομικούς, έφτασε μέχρι και το γραφείο του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Διαβάστε παρακάτω, απόσπασμα από την επιστολή της τοπικής συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-2

Και αμέσως μετά μπορείτε να δείτε σε ποιους κοινοποιείται η επιστολή, μεταξύ αυτών και στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ1-2

Το θέμα προκαλεί σωρεία αντιδράσεων αλλά και πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με αστυνομικούς δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι φάροι και οι σειρήνες να βρίσκονται σε λειτουργία, σε κεντρικούς ιστούς πόλεων πλην επειγόντων περιστατικών. Και αν βέβαια αυτό μπορεί να γίνει σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε συνοικίες, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί άσκηση προληπτικής αστυνόμευσης στα κέντρα των πόλεων, που ούτως ή άλλως έχουν πλήρη φωτισμό με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι ορατή. Αντιθέτως μάλιστα ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, όπως για παράδειγμα την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος!

Η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια της επόμενες ημέρες και απομένει να δούμε, αφενός ποια θα είναι η τοποθέτηση του Υπουργού και αφετέρου, αν τελικά θα επιβληθούν κυρώσεις στους αστυνομικούς.  Άραγε τι αστυνομία θέλει σήμερα ο πολίτης; Αστυνομία ουσίας ή αστυνομία για το… θεαθήναι. Την ίδια ώρα, υπάρχουν σφοδρά παράπονα και από πολίτες οι οποίοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για τους αναμμένους φάρους των αστυνομικών οχημάτων.  Για την ιστορία το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Παπαστράτου.

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ