Αγρίνιο -Φροντιστήριο Πρόοδος: Εκτίμηση βάσεων 2016

 

Στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης των βαθμολογιών χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 ο φυσικός κ. Χρήστος Τσοκάντας, ιδιοκτήτης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΠΡΟΟΔΟΣ», επιχειρεί μια πρώτη ανίχνευση των δεδομένων που θα διαμορφώσουν τις φετινές βάσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αποτυχία μεγάλου αριθμού υποψηφίων στην Ιστορία και στα Μαθηματικά  αναμένεται να αποτελέσει το βασικό παράγοντα διαμόρφωσης των βάσεων. Τονίζει ότι μεγάλος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές. «Οι Νομικές, Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Στρατιωτικές Σχολές, μαζί με συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα, τα Τμήματα Ψυχολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, θα αποτελέσουν τις πρώτες προτιμήσεις της ελίτ των υποψηφίων».

«Στις Νομικές Σχολές, στις σχολές Ψυχολογίας και ΜΜΕ αναμένεται να διατηρηθούν οι περσινές βάσεις ή να σημειωθεί μικρή άνοδος, ενώ μικρή πτώση θα έχουμε στα χαμηλόβαθμα τμήματα του 1ου επιστημονικού πεδίου. Στα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των υποψηφίων (85%) έγραψε κάτω απ’ τη βάση στα Μαθηματικά. Αντίθετα στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές, αλλά και των  παραϊατρικών επαγγελμάτων) αναμένεται αναμένεται μικρή άνοδος. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα αναμένεται μεγαλύτερη πτώση των βάσεων εισαγωγής, όπως και στην πλειονότητα των τμημάτων των Οικονομικών Σχολών, όχι, όμως σε τόσο μεγάλη έκταση».

Οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και με αυτόν τον προσωπικό κωδικό μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://exams.it.minedu.gov.gr.

Τέλος, την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων και στις 14:00 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

 

Τι είναι το φροντιστήριο Πρόοδος;  Ο δρόμος για την κορυφή.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και οι απαιτήσεις πληθαίνουν, η παιδεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Εμείς στο φροντιστήριο << Πρόοδος >> , έχουμε στόχο να παρέχουμε στους μαθητές μας όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστούν. Με καθηγητές καταξιωμένους στον φροντιστηριακό χώρο στο Αγρίνιο, με άρτια κατάρτιση στο αντικείμενό τους και με διαρκή διάθεση για ανανέωση και εξέλιξη.
Με σύγχρονα συγγράμματα, πλήρες γνωστικό και εποπτικό υλικό και καλά σχεδιασμένα προγράμματα διαγωνισμάτων.
Η διδασκαλία γίνεται σε τμήματα ομοιογενή άλλα και ολιγομελή, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των μαθητών μας. Με την πεποίθηση ότι κάθε μαθητής αποτελεί ένα ξεχωριστό άτομο και ότι όλα τα παιδιά έχουν ιδιαίτερες ικανότητες, αποστολή μας είναι να ανταποκριθούμε στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή και να παρέχουμε ένα περιβάλλον ποιότητας και δημιουργικότητας, με σκοπό την επίτευξη των υψηλών στόχων του.

Παπαστράτου 24 ( πλατεία Φλέμινγκ ) Αγρίνιο – τ.κ.30100
Τηλέφωνο 26410 22444