Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου, στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου

αρχείο λήψης (1)

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου θα τελέσει το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου. Η Αγρυπνία, η οποία θα διαρκέσει από 8 μ.μ. έως τη 1, θα τελεσθεί υπαιθρίως, στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη και δίπλα στον πλάτανο, όπου ο Άγιος μαρτύρησε. Εκεί, σε αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος καθόταν συχνά και προσευχόταν, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο.

Η Ιερά Αγρυπνία θα είναι μια δέηση στο Θεό, με μεσίτες τον Όσιο Παΐσιο και τον μάρτυρα του Αγρινίου Άγιο Ιωάννη Βραχωρίτη, για τη σωτηρία της Πατρίδας μας και την ενότητα των Ελλήνων.

Θα θέλαμε επίσης με την ευκαιρία να ενημερώσουμε ότι παρότι οι δυνάμεις μας ελαχιστοποιήθηκαν με το κλείσιμο των τραπεζών, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε, για όσες ακόμη ημέρες θα αντέξουμε, την απαραίτητη τροφή σε όσους από τους αδελφούς μας τη στερούνται, με τη γενναία και αγαστή συμμετοχή των εθελοντριών και τη μεγάλη προσφορά των συμπολιτών μας στα συσσίτια της Ευαγγελιστρίας. Παρακαλούμε όσους από τους συμπολίτες μας ακόμη αντέχουν, να σταθούν στο πλευρό των απόρων αδελφών μας, στηρίζοντας τα συσσίτια, έτσι ώστε να τα συνεχίσουμε για όσες μέρες ακόμη αντέξουμε. Παράλληλα, σας καλούμε σε συμπροσευχή είτε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου όπου θα τελεσθεί η Ιερά Αγρυπνία είτε σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται ο καθένας εκείνη την ώρα, γιατί αξίζει και είναι ανάγκη να προσευχηθούμε για χάρη της Ελλάδας και των Ελλήνων.