Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση για συγκρότηση προεδρείου Β’ ΕΛΜΕ

screenshot_17

Συνάδελφοι,σσες,

Πηγαίνοντας προς το 4ο  μνημόνιο της « αριστερής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σηματοδοτεί την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προβάλλει επιτακτικά περισσότερο παρά ποτέ η ανάγκη ανασύνταξης του συνδ/κού κινήματος. Να διαμορφωθούν οι όροι ώστε να αναπτυχθεί ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο στην οργάνωση της πάλης του λαού, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και τους ντόπιους πολιτικούς εκφραστές τους. Ένα κίνημα που θα παλεύει για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα θα δίνει περιεχόμενο και προοπτική τέτοια στον αγώνα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

Κι ενώ ένα τέτοιο κίνημα απαιτείται οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζουν όχι μόνο να υπονομεύουν το κίνημα, αλλά και να εκφυλίζουν κάθε διαδικασία που έχει σχέση μ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας για τη συγκρότηση προεδρείου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου συνολικά, προκειμένου να λειτουργήσει το σωματείο, αφού οι μεταξύ μας πολιτικές διαφορές είναι υπαρκτές και καταγεγραμμένες. Δυστυχώς, ΔΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν ανέλαβαν τις ευθύνες  που εσείς τους αναθέσατε με την ψήφο σας. Κι αυτό μάλλον γιατί η παράταξη της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εξυπηρετεί καλύτερα τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αφού αποτελεί την πρωτοπορία στη βρώμικη δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Προβάλλοντας την «ακομμάτιστη» λογική  και την άποψη «έξω τα κόμματα από την ΕΛΜΕ» , αναδεικνύει την επικίνδυνη λογική ότι τα προβλήματα είναι «θεόθεν σταλμένα», ότι η διεκδίκηση μέσω συλλογικών διαδικασιών μέσα στο κίνημα είναι απαρχαιωμένη, ότι «δεν χρειάζονται συνελεύσεις , εκλογές και κυρίως απεργίες». Η λογική αυτή που καλλιεργείται πατώντας στην απογοήτευση των εργαζομένων από τις συμβιβασμένες συν/κές ηγεσίες, είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί.

Όσο για την παράταξη της ΑΕΚ(Κορδάτος), αυτοί είναι γνωστοί από παλιά, κυρίως για τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό τους.

Κατά την ΑΕΚ (Κορδάτος)η εκλογή προέδρου  με δύο ψήφους στις εννιά δεν είναι εκφυλιστικό φαινόμενο , ενώ αν δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα κι εκλεγόταν ο κατ’ επάγγελμα εκπρόσωπος της ΑΕΚ (Κορδάτος) με μια ψήφο θα ήταν «νίκη του συν/κού κινήματος» !

Όσον αφορά στις μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ , αλήθεια τι σχέση έχουν με τις συγκεντρώσεις που ηγείται η ΑΕΚ (Κορδάτος) σε συμπόρευση με παρατάξεις που η πλειοψηφία των συνδικαλιστών τους είναι απεργοσπάστες ή δεν κάνουν απολύτως τίποτε για τη οργάνωση του αγώνα;

Το αντιΠΑΜΕ , αντιΚΚΕ μένος της ΑΕΚ(Κορδάτος)είναι και ο μοναδικός λόγος ύπαρξης και δράσης της. Μάλιστα για να υπηρετήσουν καλύτερα το ρόλο τους φτάνουν μέχρι και σε αναφορές στη 3η Διεθνή και δεν αποκλείουμε αν ανοίξει και κανένα θέμα για την οικονομική σχέση συνδικαλιστών με τα συν/κά όργανα να φτάσουν μέχρι και την Παρισινή Κομμούνα! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε « την τιμητική μας» στην ανακοίνωση της ΑΕΚ (Κορδάτος)……

Αυτοί που πρωτοστατούν να φτιάχνουν «αντιμνημονιακά μέτωπα», που αναδεικνύουν κυβερνήσεις που φέρνουν εν τέλει χειρότερα μνημόνια κι αναλαμβάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά για τη χειροτέρευση της ζωής όλων των εργαζομένων (μέσα σ’ αυτούς και των καθηγητών) κι όλων των λαϊκών στρωμάτων, αυτοί που συμπορεύονται κι αγωνίζονται για να αναδεικνύονται δήμαρχοι και νομάρχες οι εκπρόσωποι της ΝΔ και των κυβερνητικών κομμάτων, ενίοτε ρίχνουν και καμιά κορώνα για «αριστερό προεδρείο», δικής  τους βέβαια κόπιας. Ταυτόχρονα ζητούν προγραμματικό προεδρείο με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό κι όταν αυτό δεν γίνεται αποδεκτό, τότε ανακαλύπτουμε και πάλι ότι δρουν με συγκεκριμένη αποστολή στο σκ.

Αν αυτός συνάδελφοι, δεν είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός, τότε τι είναι; Γιατί παραπονιέται ο συνάδελφος της ΑΕΚ(Κορδάτος)που στην πολιτική μας κριτική τον αποκαλούμε «γυρολόγο»;

Συνάδελφοι , σσες,

Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά.

Απαιτείται να οργανώσουμε τον αγώνα μας, παρέα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τους συνταξιούχους, τους μικρούς-μεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους ανέργους ,τη νεολαία που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα.

Να χτίσουμε τείχος αντίστασης, να δημιουργήσουμε όρους ανατροπής , να αλλάξει χέρια η εξουσία που σήμερα κάνει κουμάντο στην οικονομία και να περάσει στους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.