Αγώνας δρόμου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στη μνήμη του Πατρινού μαραθωνοδρόμου, Φάνη Τσιμιγκάτου

twkfrzeohf58245f979f629

Ο αγώνας δρόμου της Κυριακής 27 Νοεμβρίου που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου και την ερασιτεχνική Παναχαϊκή, για να τιμηθεί η μνήμη του Πατρινού πανελληνιονίκη και πολυνίκη μαραθωνοδρόμου, Φάνη Τσιμιγκάτου, θα είναι προάγγελος καθιέρωσης ετήσιου ημιμαραθωνίου, που θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, και θα γίνεται στη μνήμη του, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, σε θέματα Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο.

Ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων της προσεχούς Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Στάδιο της Παναχαϊκής και θα τερματίσει στο έλος της Αγυιάς.

Ο Δήμος και οι συνδιοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο κ. Πετρόπουλος  έκανε γνωστό επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή δρομολογεί τις διαδικασίες για την μετονομασία του έλους της Αγυιάς, σε πάρκο μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου για να τιμήσει τον άνθρωπο που εκτός από τους μεγάλους αγώνες δρόμου, έδωσε και αγώνες για την πόλη, πρωτοστατώντας για την ανάδειξη του έλους ως κυψέλη μαζικής άθλησης.